Banky.cz Články Komerční sdělení

Komerční sdělení - strana 11

REKLAMA

Bankovní vs. nebankovní půjčka: V čem je rozdíl?

Nebankovní půjčky si dlouhá léta držely pověst nepoctivých a nevýhodných produktů. Dnes ale představují často poslední záchrannou stanici, když potřebujete rychle půjčit peníze. Rychlost získání peněz a snadné vyřízení hrají nebankovkám do karet. V čem jsou lepší než ty bankovní?

3 hlavní překážky při poskytnutí rychlé půjčky online

Získat dnes nebankovní půjčky lze u mnohých poskytovatelů. Vždy ovšem musí žadatel počítat s tím, že se situace neobejde bez jeho lustrování. Ano, jakýkoli poskytovatel si přesně prověří konkrétního žadatele. Není se čemu divit, jednak tak musí činit v rámci povinností uložených Českou národní bankou a jednak sám sebe chrání před potenciálními potížemi, jež mohou v souvislosti s problémovými klienty vzniknout. Jaké jsou tedy 3 hlavní překážky při realizaci půjček?

Peníze na pár kliknutí. To slibuje Razdva půjčka!

Na účtě vám může přistát až sto tisíc korun. Do čtvrthodinky! A na cokoliv! Stačí k tomu doslova a do písmene pár kliknutí na počítači. Razdva půjčku zkrátka obdržíte raz dva! 

Online půjčka je bleskové řešení, jak si vybrat co nejlepší variantu?

Jednoduše, přes internet, s minimem dokladů a papírování – o to větší zodpovědnost ale máte.

Možnosti a srovnání spoření na českém trhu

Možností spoření a příležitostí zhodnocení peněz je nespočet. Mezi základní možnosti spoření patří spořicí účet, stavební spoření, termínované vklady a spoření na penzi. U spoření jakékoliv formy je nabízena řada úrokových sazeb, s nízkým, ale i vysokým rizikem. Takže kam vložit své finance, aby to stálo opravdu za to? Každý vyžaduje něco jiného, proto níže uvádíme přehled základních možností spoření. 

Online půjčka je cestou k penězům ihned

Bankovní půjčky dnes lidé využívají spíš tehdy, když potřebují vyšší obnos peněz, chtějí si vzít hypotéku na bydlení, půjčit si statisíce na auto apod. V ostatních případech je výhodnější vydat se k nebankovní společnosti. Hlavně z důvodu rychlosti, ta se s bankami nedá srovnávat.

Co je to spořicí účet a k čemu je dobrý?

Už jste někdy přemýšleli o spořicím účtu? Pokud ne, měli byste začít co nejdříve. Přináší spoustu výhod vám i vašim blízkým. Nečekejte až na situaci, kdy zjistíte, že byste potřebovali naspořené peníze, ale založte si ho hned. 

Zadlužit se kvůli dovolené? Raději ne. Proč je lepší si na týden u moře našetřit?

Luxusní dovolená na úvěr se stává čím dál tím častější volbou, lidé si půjčují na všechno, tak proč ne na zájezd k moři. Jenže zadlužit se kvůli pár dnům volna v zahraničí může skončit pořádným problémem. Místo toho, abyste přijeli domů odpočatí a bez starostí, dorazíte s hlavou plnou obav, zda úvěr zvládnete splatit. 

Jak funguje odložená platba a kolik vás to bude stát

Všimli jste si při nakupování na internetu ikony Odložená platba a přemýšleli jste, o co se jedná a jak to vlastně funguje? Přečtěte si vše o této nové platební metodě, která vám ušetří spoustu starostí.

ČNB letos ještě nezvýšila základní úrokovou sazbu. Není ale všem dnům konec

Česká národní banka (ČNB) na konci měsíce března znovu diskutovala o zvýšení úrokových sazeb. Po dlouhé debatě se ale její zástupci přiklonili k rozhodnutí, že sazby zatím zvyšovat nebudou. Základní úroková sazba tak zůstává na 1,75 procenta.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena