Banky.cz Články Komerční sdělení

Komerční sdělení - strana 9

REKLAMA

Neručte za své pohledávky celým majetkem

Krize ukázala, že se živnostníci nemohou spoléhat na pomoc od státu. Když business začne skřípat, vlastníci firem mají nespornou výhodu.

Český akciový trh: Kdo by nechtěl zbohatnout na koroně

Nakoupit akcie není nic těžkého. Stačí si zařídit obchodní účet u banky, případně využít některou z populárních online obchodních platforem. Po vytvoření obchodního účtu si na něj stačí poslat počáteční investiční kapitál – a můžeme začít obchodovat. Teprve teď ale začíná to pravé finanční dobrodružství – co za tituly nakoupit? 

Jakou zvolit banku pro svou firmu?

Víte kolik bank se sídlem v České republice nabízí svoje služby? Kterou banku nejvíce využívají klienti, která je „nejlepší“? Při odpovědi na tyto otázky většinu z nás asi napadne jmenovat jednu z bank z tzv. velké čtyřky.

Nový vůz bez starostí

Určitě už jste slyšeli, že firmy často pořizují vůz na operativní leasing. Je to pohodlný a výhodný full-service pronájem vozu, díky němuž se nemusí starat o spoustu praktických záležitostí, přitom mohou mít auto přesně podle vlastních představ. Líbí se vám podobný systém a přitom nejste firma? Vězte, že podobné služby můžete využít i jako soukromá osoba, a to díky programu ŠKODA Bez starostí.

Otevřené bankovnictví KB přináší digitální transformaci firmám

Komerční banka (KB) patří mezi průkopníky Otevřeného bankovnictví. První v České republice nabídla multibanking i pro firmy. 

Pořizujete si investiční zlato? Zkuste investiční mince místo slitků

Do čeho investovat v době krize, či pro případ další krize? Opět se jako dobrá investice ukázaly drahé kovy – konkrétně zlaté slitky.

Podání věřitelského insolvenčního návrhu v době koronaviru 2020

Návrh na zahájení insolvenčního řízení může kromě dlužníka podat i jeho věřitel. Podmínky pro podání věřitelského insolvenčního návrhu jsou mírně odlišné od návrhu dlužníka.

Z banky do banky během mrknutí oka

Svět kolem nás se stále zrychluje a digitalizuje. Stejně je tomu i v oblasti bankovnictví. Možná jste se i vy dostali do situace, kdy jste potřebovali okamžitě zaplatit dovolenou, proplatit fakturu dodavateli nebo uhradit okamžitě jiné závazky. Ještě donedávna byste museli čekat do druhého dne, než se vaše platba připíše na účet protistrany. Dnes už stačí u některých bank doslova mrknutí oka. 

Vyplatí se cestovní pojištění jen na pár dní?

Pokud plánujete cestu do zahraničí jen na jeden den nebo víkend, možná si pomyslíte, že je v tomto případě cestovní pojištění zbytečné. Může tomu ale být právě naopak. Výlet do ciziny by se vám mohl pěkně prodražit. Zdravotní komplikace vás mohou potkat velmi nečekaně.

KB nabídne jednoduchý a bezpečný obchod po Evropě přes portál we.trade

Situace v globalizovaném světě se může změnit ze dne na den. Jsme toho všichni svědky v posledních turbulentních dnech. V období hrozby ekonomických dopadů a možného poklesu průmyslové produkce nabývají na významu otázky, jakým způsobem si zajistit zaplacení zakázky nebo jak si zajistit profinancování odložené splatnosti.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena