Banky.cz Články Komerční sdělení

Komerční sdělení - strana 12

REKLAMA

Český startup umožňuje automatické investování

Portu je první online automatizovaná investiční platforma v Česku. Sestaví vám portfolio na míru a vy se nemusíte o nic starat.

Nebankovní půjčky už dávno nejsou tabu

Doby, kdy se lidé dívali na nebankovní poskytovatele půjček přes prsty, jsou už dávno pryč. Nemůžeme říct, že se nemáte čeho obávat. Stále se najdou tací, kteří se vám budou snažit zatajit různé poplatky, a především se vždycky můžete přivést do problémů vlastní neschopností splácet. 

Jak sehnat peníze do začátku podnikání?

Rádi byste začali podnikat, ale pálí vás otázka peněz? Poradíme vám, kde sehnat dostatek financí, abyste mohli rozjet svůj vlastní byznys.

Tipy a triky, díky kterým ušetříte na běžných věcech

Máte každý měsíc problém vyjít s výplatou nebo se dokonce neobejdete bez kontokorentu? Máme pro vás pár vychytávek, díky kterým ušetříte na běžných věcech i několik tisíc měsíčně. Někdy přitom stačí jen málo. 

Půjčka na Vánoce je velkou hrozbou. Co dělat, když je ale nutná?

Zadlužit se kvůli vánočním dárkům není dobrý nápad. Prožijete sice hezké svátky, ale v novém roce se vám bude vaše rozhodnutí vracet jak bumerang, každý měsíc budete muset splácet dluh, který se vás může zuby nehty držet až do příštího Štědrého dne. Jenže občas se Vánoce bez půjčky prostě neobejdou. Co v takové situaci dělat?

Nebankovních půjček se nemusíte bát

Určitě si ještě pamatujete doby, kdy byl strach z toho, že všichni poskytovatelé nebankovních půjček jsou podvodníci, kteří se z vás snaží vymámit všechny peníze, zcela běžnou věcí. To už dnes dávno neplatí a nebankovní půjčky lákají na své benefity řadu potřebných. V některých ale jisté obavy zůstávají, a ty se pokusíme v následujícím článku rozptýlit.

Bezpečnost internetového bankovnictví: Nejčastější útoky a tipy, jak chránit váš účet

Internetové bankovnictví dokáže ulehčit život mnohým z nás. Pro běžné platby již není nutné posílat složenky, chodit do banky nebo zbytečně vybírat hotovost. Jeho používání se ale váže s určitými bezpečnostními pokyny. Hackeři jsou ve vymáhání hesel a informací o vašem účtu velmi zruční, a proto se nevyplatí podceňovat pár základních pravidel, která před nimi uchrání vaše peníze a další informace.

Co by měl průměrný spotřebitel vědět o půjčkách?

Znalosti o otázkách týkajících se půjček a práv spotřebitelů jsou důležitým faktorem, který ovlivňuje transparentnost a proces splácení. Nicméně podle průzkumu více než 50 % klientů nemá dostatečné znalosti o finančních produktech a špatně rozumí podmínkám smlouvy. Co by tedy měl průměrný spotřebitel o půjčkách vědět?

Češi nevychází s penězi, někteří dlužníci nemají ani na jídlo a oblečení

Lidé jsou nepoučitelní. Nemyslí na zadní vrátka. V době prosperity se nebojí utrácet a půjčovat si, avšak jakmile dojde na jedno zaškobrtnutí, nemají z čeho své dluhy splácet. Půjčky řeší další půjčkou a sotva jim zbývají peníze na jídlo. Zhruba 20 % dlužníků si může dovolit nakupovat jen nejnutnější věci, 5 % nemá ani to základní.

Strašák exekuce: Jak se mu vyhnout?

Víte, kolik obyvatel České republiky se dostalo do exekuce? Více než 800 000! Toto číslo je poměrně hrozivé, nicméně bohužel reálné a někteří lidé si doslova koledují o to, že jim za dveřmi bude stát exekutor. Mnohdy se také nelze této situaci nijak divit, protože si konkrétní dlužníci o exekuci fakticky přímo žádají. 

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena