Banky.cz Články Komerční sdělení Nebankovních půjček se nemusíte bát

Nebankovních půjček se nemusíte bát

Určitě si ještě pamatujete doby, kdy byl strach z toho, že všichni poskytovatelé nebankovních půjček jsou podvodníci, kteří se z vás snaží vymámit všechny peníze, zcela běžnou věcí. To už dnes dávno neplatí a nebankovní půjčky lákají na své benefity řadu potřebných. V některých ale jisté obavy zůstávají, a ty se pokusíme v následujícím článku rozptýlit.

REKLAMA

Nebankovní půjčky jsou dostupné hned – prakticky komukoliv

Proč by se člověk měl vůbec do nebankovního sektoru vydávat? Právě zde se totiž rozmáhá fenomén tzv. okamžitých půjček, SMS půjček, půjček před výplatou... Je jedno, jak je nazvete, podstatné je, že peníze získáte víceméně okamžitě. Nebudete muset dokládat výši příjmu, vyplňovat stohy formulářů a dlouho čekat na schválení. A na rozdíl od banky mohou nebankovní půjčku získat i problémoví klienti se záznamem v registru dlužníků.

Počet poskytovatelů nebankovních půjček byl omezen

Vzít si nebankovní půjčku je od letošního června ještě bezpečnější než dříve. Společnosti působící na trhu s nebankovními půjčkami totiž nyní musí být vlastníky licence ČNB, bez níž dále nemohou nebankovní úvěry poskytovat. Licence pro nebankovního poskytovatele spotřebitelského úvěru úspěšně získalo 84 firem. Zvažována byla různá kritéria, kdy na prvním místě stály hodnoty jako důvěryhodnost, odborná způsobilost, transparentnost financování či výše počátečního kapitálu.

Riziko odpovídá pouze míře vaší zodpovědnosti

I když je poskytovatel půjčky sám o sobě férový, neznamená to, že vzít si půjčku pro vás bude úplně bez rizika. Jedná se ovšem o zcela jiný druh nebezpečí, který závisí především na tom, zdali budete schopni půjčku splácet. A pokud si půjčíte u instituce, která vás neprověří, vše bude záležet jen na vás. Buďte proto ve finančních záležitostech zodpovědní a nesnažte se zalepovat jednu půjčku jinou. Vhodnějším krokem je konsolidace půjček u jediné společnosti, což vám sníží výši úroků a zpřehlední vaši finanční situaci.

REKLAMA

KOMENTÁŘE k článku Nebankovních půjček se nemusíte bát

Zatím nejsou přidány žádné komentáře. Podělte se s námi o Váš názor.

Přidejte nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Chtějte erudovaného a současně přívětivého pojišťovacího poradce

Když člověk řeší otázky spojené s pojištěním, je důležité mít na blízku někoho, na koho se může spolehnout – nejde totiž o nic menšího než o ochranu milionových hodnot v oblasti majetku, života a zdraví. Profesionálně vyškolený a empatický poradce dokáže ušetřit spoustu času a starostí.

Nejlepší pojišťovací poradkyně na světě je z České republiky

Skutečný zájem o klienta a zároveň inovativní přístup k partnerství s ním – to hodnotí prestižní mezinárodní soutěž Global Advisor Excellence Contest, které se účastní více než 160 000 pojišťovacích poradců skupiny Generali. Tuto obrovskou konkurenci za sebou nechala Jana Šestáková z Generali České pojišťovny. Dokázala, že umí nejlépe reagovat na vyvíjející se potřeby klientů a zároveň jako poradce dokáže efektivně využívat dostupné digitální nástroje.


Obliba privátních značek i slevových kuponů stále roste – jedná se o způsoby, jak čeští spotřebitelů bojují s inflací

Prodeje spotřebního a rychloobrátkového zboží privátních značek v České republice stoupají – v současnosti tvoří celou čtvrtinu celkového trhu. Navíc téměř tři ze čtyř spotřebitelů plánují kupovat privátní značky i po stabilizaci ekonomiky, vyplývá z průzkumu provedeného společností Promo-Codes. Oblibě se také čím dál více těší slevové kupony a propagační kódy.

V bankovním sektoru vládnou věrnostní programy jako hlavní prostředek zapojení zákazníků

V dynamickém prostředí bankovního sektoru, kde má každý druhý člověk v průměru pět bankovních účtů, se konkurence mezi finančními institucemi den ode dne stupňuje. Uprostřed tohoto boje o klienty banky používají různé strategie, jak si udržet zákazníky, mezi nimiž věrnostní programy vynikají jako nástroj s největším potenciálem.

Fingood: Investice do rozvoje českých firem, s výnosem až 12 % ročně

Jistě jste se již setkali S P2P půjčkami a možnostmi investovat do nich. Kdo by neznal Zonky, s jejich „lidé půjčují lidem“. U Fingoodu jde o stejný princip, jen v režimu P2B, kde „lidé půjčují firmám“ (people to business). I zde jde o Českou Národní Bankou licencovanou platformu ke zprostředkování skupinového financování (crowdfunding), i tady vše řídí sama platforma a i tady se dá získat lepší zhodnocení než u banky. Seznamte se s Fingoodem a s možnostmi investování, které vám dává.

Z naší bankovní poradny

Pojmy ve slovníku

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena