Hypotéka - strana 16

REKLAMA

Velké porovnání hypoték – srpen 2019

26.8.2019 Hypotéka

Průměrná úroková sazba hypoték dosáhla v srpnu dalšího minima. Pětiletý fix lze pořídit již od 2,22%. Růst cen nemovitostí zpomalil. Je nyní ten správný čas pro koupi nemovitosti?

Hypotéku plánuje čtvrtina Čechů, získat ji je ale problém. Máme 3 tipy, které vám pomohou

19.8.2019 Hypotéka

Zajistit si vlastní bydlení pomocí hypotéky. Přesně o tom uvažuje každý čtvrtý obyvatel České republiky. Vyplývá to z nedávného průzkumu, který pro Wüstenrot připravila agentura Ipsos. Jenže podmínky se zpřísňují a dosáhnout na hypotéku je pro spoustu lidí problém. Naštěstí existuje několik triků, které vám pomohou.

Půjčka na bydlení pro mladé? Jednodušší je získat hypotéku než si půjčit od státu

12.7.2019 Hypotéka

Půjčka od státu vs. hypotéky = 0:1. I tak se dá popsat situace na trhu s půjčkami na bydlení. Zájem o úvěry ze Státního fondu rozvoje bydlení letos výrazně klesl. Za půl roku lidé podali míň žádostí než loni za první den tohoto projektu. Státní půjčky totiž nabízejí méně peněz než hypotéky a jejich vyřízení je zbytečně složité.

Velké porovnání hypoték – červenec 2019

3.7.2019 Hypotéka

Průměrná úroková sazba hypoték klesá již pátým měsícem, a to navzdory snahám ČNB krotit inflaci zvyšováním ceny peněz. Je květnových 2,80% konečným minimem roku 2019 nebo se vyplatí s novou hypotékou či refixací ještě vyčkat?

Hypotéka na družstevní byt

11.6.2019 Hypotéka

Složitější a složitější. Taková je v posledních letech situace lidí, kteří chtějí vlastní bydlení. Ceny totiž stoupají a podmínky hypoték se zpřísňují. Řešením je nákup družstevního bytu. Jenže i na něj potřebujete dost peněz. Stále víc lidí proto hledá hypotéku na družstevní byt. Možností je několik.

18 000 lidí letos změní poskytovatele hypotéky. Refinancováním ušetří tisíce korun ročně

20.5.2019 Hypotéka

Téměř 150 tisíc. Tolik je v České republice hypoték, kterým letos končí fixace. Znamená to jediné – jejich držitelé si mohou vybrat jinou banku a získat tak mnohdy lepší úrok. Podle odborníků to ale udělá jen zlomek z nich.

Zvýhodněné hypotéky pro mladé

16.4.2019 Hypotéka

Mladí do 36 let by si mohli půjčovat s menším příjmem více. Tak zní kompromisní návrh novely zákona, na kterém se dohodlo Ministerstvo financí s ČNB. Jak vysoké budou úlevy pro LTV, DTI a DSTI?

Hypotéka na mateřské

9.4.2019 Hypotéka

Očekáváte příchod nového potomka a zároveň přemýšlíte nad novým bydlením na hypotéku? Jaká je aktuální výše příjmu na mateřské dovolené? A kolik z takového příjmu Vám banky při žádosti o hypotéku uznají? Je vůbec reálné, aby Vám hypotéka byla schválena? 

Velké porovnání hypoték – březen 2019

6.3.2019 Hypotéka

Po dlouhém období zdražování hypoték přišlo koncem února první zlevnění. Některé banky snížily sazby pouze kosmeticky, jiné až o 0,4%. Kam pro nejvýhodnější hypotéku?

Velké porovnání hypoték – prosinec 2018

22.12.2018 Hypotéka

Průměrná úroková sazba hypoték u pětiletého fixu vrostla na 3%. Pod baťovských 2,99% nabízí úvěry na bydlení poslední 4 banky. Kam pro nejvýhodnější hypotéku?

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena