Banky.cz Články

Články - strana 110

REKLAMA

Velké hodnocení bank, záložen a stavebních spořitelen (září 2014) – 2. díl

9.9.2014 Aktuálně

Na trhu máme přes 30 bank, stavebních spořitelen a družstevních záložen. I přes veškeré možné porovnávače úvěrů, spořicích produktů a běžný účtů může být komplikované se v takto široké nabídce bankovních domů orientovat. Redakce banky.cz Vám přináší stručné, rychlé a přehledné hodnocení všech institucí na českém trhu působících. Jedna banka, jeden odstavec, seřazeno podle abecedy. A jdeme na to, druhý díl K až Z.

Velké porovnání spoření - srpen 2014

28.8.2014 Spoření

Hledáte spořicí účet s nejlepším úrokem? Nebo třeba jen běžný účet bez poplatků? Portál banky.cz Vám přináší velké porovnání běžných účtů, spořicích účtů, terminovaných vkladů, vkladních knížek a stavebního spoření.

Český pár ve Španělsku okradli o všechno, co měli

I když se se dovolená změní v horor, nemusí nakonec skončit tragicky. Přesvědčil se o tom mladý český pár ve španělském letovisku Costa Brava. Dvojice tam přišla o peníze, doklady i klíče.

Karty a PINy

16.7.2014 Běžný účet

Pokud potřebujete bankovní kartu, musíte o ni požádat. Vaše banka vám po splnění všech náležitostí pošle kartu běžnou poštou, stejně jako při výměně karty, kterou už máte, za novou.

Podvody WPB, jak na poškozené bankovky - zpravodaj červen 2014

4.7.2014 Banka

Během posledních šesti měsíců odebrala ČNB licenci již druhé družstevní záložně (po MSD v prosinci nyní i WPB v červnu). Jde o systematický problém sektoru záložen nebo pouze o individuální selhání jednotlivců-manažerů těchto dvou kampeliček? A co přesně znamená nepovolené navyšování vlastního kapitálu (VK)? Vyměnit poškozenou bankovku je snadné v případě český korun. U zahraničních měn (případně již neexistujících měn) může být situace komplikovanější. Jak, kde a za kolik lze poškozené bankovky měnit? Právě vychází červnové vydání zpravodaje banky.cz.

Penzijní fondy transformované a účastnické

26.6.2014 Spoření

Spoření v penzijních fondech označované jako třetí pilíř důchodové reformy je poměrně rozšířené – na důchod si takto spoří aktivně 5 milionů lidí, přičemž jednomu milionu klientů přispívá zaměstnavatel průměrně 700 Kč měsíčně. Jaký je rozdíl mezi transformovaným a účastnickým penzijním fondem? A vyplatí se vůbec na důchod ve fondech spořit?

Bankovnictví budoucnosti

23.6.2014 Banka

Banky dlouho dobu vydělávaly na poplatcích a vysoké úrokové marži (vklady odměňovaly málo a půjčovaly za hodně). Poměry se ale v bankovnictví mění a pod tíhou nemalé konkurence začínají poplatky klesat stejně rychle jako úroková marže. 

Do zahraničí jen s cestovním pojištěním

Cestovní pojištění je ve srovnání s tím, co nás stojí dovolená, korunová záležitost a šetřit na něm se nevyplácí. Navíc, když si jej můžete sjednat snadno a rychle on-line.

Osobní bankrot

Ne vždy zcela zřejmé podmínky spotřebitelských půjček dostávají dlužníky do mnohdy fatálních dluhových pastí. Znát je to i v přístupu bankovních a nebankovních společností ke svému marketingu a složení produktů.

Penzijní fondy – výnosy 2013

31.5.2014 Spoření

Penzijní fondy během minulých měsíců postupně ohlašovaly výsledky za rok 2013. Redakce Banky.cz Vám nyní přináší kompletní přehled připsaných výnosů klientům za všech 8 transformovaných penzijních fondů. 

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena