Banky.cz Články

Články - strana 47

REKLAMA

Úroky na spořících účtech explodují po rozhodnutí ČNB

Malé banky reagují okamžitě, větší avizují změnu od prosince. České banky skokově vylepšují výnos ze spoření. To vše návazně na šokové rozhodnutí ČNB. Růst základní úrokové sazby (2T Repo) o 125 bps na 2,75% byl nad očekáváním analytiků, kteří počítali s hodnotami v rozmezí 50-100 bps.

Desátý ročník ankety Broker Roku vyhrála společnost XTB

Hlasování široké veřejnosti rozhodlo o nejoblíbenějším a nejuznávanějším brokerovi v České republice za rok 2021. Stala se jím společnost XTB, která tak obhájila své prvenství z předchozího ročníku. Svůj hlas jí dalo nejvíce investorů a traderů z celkových 8 563, kteří se ankety zúčastnili. Oficiální vyhlášení vítězů proběhlo v rámci investiční a tradingové konference MoneyExpo Online 2021. Soutěž již 10. rok organizuje společnost Financial Progress Group a. s. 

BankID: digitální klíč, který odemyká cestu k novému byznysu

BankID umožňuje klientům ověřit totožnost, a získat tak snadný přístup k on-line službám veřejné správy veřejné správy i komerčních subjektů. 

Bonus k životnímu pojištění? Až půl milionu navíc za trvalé následky

1.11.2021 Pojištění

Lepší podmínky zaručující vyšší odškodnění a přitom za stejnou cenu. S takovou nabídkou životního pojištění přišly v minulých týdnech dvě pojišťovny. Jejich klienti tak mohou získat statisíce korun navíc.

Blíže digitalizaci: KB propojila firemní karty s Fidoo

KB spojila síly s Direct Fidoo, aby usnadnila klientům digitalizaci. Nyní jako jediná banka nabízí připojení karet přímo do aplikace Fidoo.

Pozor na účet. Hackerských útoků přibývá

25.10.2021 Běžný účet

Počet útoků na bankovní účty letos strmě vzrostl. Za první pololetí jich bylo tolik co za celý loňský rok. Vyplývá to z dat České bankovní asociace.

Stavební spoření bez vstupního poplatku už nabízí všech 5 spořitelen

18.10.2021 Spoření

Plánujete založení stavebního spoření? Teď je ideální čas. Až do konce roku si ho totiž můžete sjednat zdarma. Bez ohledu na to, pro jakou stavební spořitelnu se rozhodnete. Vyberte si nejvýhodnější stavební spoření v našem srovnávači.

Bohemia Energy končí - pozor na vaše peníze

Ve středu 13. října 2021 oznámila Bohemia Energy ukončení své činnosti. O dodavatele energií tak ze dne na den přišel necelý milion klientů. Zálohy přitom platíte automaticky. Co dělat? Poradíme, jak minimalizovat další ztráty.

Útok na 3% hranici začíná. Úroky hypoték vyskočily za jediný měsíc o desetinu

11.10.2021 Hypotéka

„Předpokládáme, že se na konci roku bude průměrný úrok hypoték pohybovat okolo 3 %.” Taková byla předpověď bankovních analytiků předloni, loni i začátkem tohoto roku. Zatímco v předchozích dvou letech se zdaleka nesplnila, letos k tomu může být opravdu blízko. Hypotéky totiž zdražují už od února. A stále rychleji.

Zrychlené SEPA a zahraniční platby si klienti KB oblíbili

Zrychlené SEPA platby nabízí Komerční banka od loňského května, zahraniční platby od listopadu. Jako jediná systémově významná banka v ČR.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena