Banky.cz Články

Články - strana 49

REKLAMA

Zonky hlásí konec manuálních investic. Zůstává jen Rentiér

27.9.2021 Půjčka

Vyberete si úvěr, do kterého chcete investovat, a pošlete peníze na účet. Zhruba tak běžně fungují investice do půjček. V případě společnosti Zonky už to ale neplatí. Tento zprostředkovatel totiž od listopadu možnost manuálních investic ruší. Jejím klientům tak zbývá jen služba Rentiér, která peníze investuje za ně.

Kapesné pro děti: Kdy s ním začít a kolik peněz dětem dávat?

Naučte děti hospodařit díky kapesnému. Mladším dětem stačí prasátko, pro větší se hodí dětský účet. Poradíme, kdy s kapesným začít a kolik peněz dávat.

Stavební spoření pro děti: Nabízí výhodnější podmínky i složitější ukončení

19.9.2021 Spoření

Jak pomoci dětem se startem do života? Přece pomocí stavebního spoření. Podobně uvažuje řada lidí. Stavebko totiž přináší ze všech spořicích produktů nejlepší zhodnocení. Má ale svá specifika – a o stavebním spoření pro děti to platí dvojnásob.

Výpočet bonity? Roli hrají příjmy, výdaje i vaše pohlaví

15.9.2021 Hypotéka

Dá mi banka hypotéku, jakou potřebuji? Nebo odejdu s prázdnou? To jsou otázky, kterou řeší každý žadatel o hypoteční úvěr. O tom, jaká bude odpověď, rozhoduje několik faktorů. A jedním z nejdůležitějších je vaše bonita. Proto vám řekneme, co tento pojem znamená a z čeho výpočet bonity vychází.

Uniqa pojišťovna dokončila sloučení s Axou. A je číslem 5 na trhu

13.9.2021 Pojištění

Hotovo, Uniqa pojišťovna už je pátým největším pojistitelem na českém trhu. Rozhodlo o tom spojení s Axa pojišťovnou a Axa životní pojišťovnou. Uniqa díky tomu převzala 800 000 jejich klientů. A svůj tržní podíl navýšila na skoro 8 %.

Podnikatelský účet – zdarma pro OSVČ, či s poplatky jako firmy?

11.9.2021 Běžný účet

Stali jste se OSVČ a přemýšlíte, zda budete muset mít podnikatelský účet? Možná si říkáte, že si účet založíte dobrovolně, protože by mohl nabídnout něco zajímavého. Ale co? Případně máte novou firmu a nejste si jistí, kdy přesně musí s.r.o. podnikatelský účet mít a kdy jej legislativa nevyžaduje. V našem článku najdete všechny informace, které ohledně podnikatelských účtů pro začátek potřebujete.

Jak správně vybrat nového dodavatele energií

Přemýšlíte o tom, že změníte dodavatele energií – elektřiny a plynu? Žijeme již v době, kdy můžeme vybírat z několika možností. Nejčastějším důvodem přechodu k jinému dodavateli energií je samozřejmě úspora peněz, ale také špatný zákaznický servis.

Spoření? Třetina lidí má rezervu na víc než 4 měsíce

8.9.2021 Spoření

Zatímco jedni vydrží bez příjmů klidně přes půl roku, druzí žijí od výplaty k výplatě a úspory jim nestačí ani na měsíc. Vyplývá to z nedávného průzkumu, který si nechala zpracovat Raiffeisenbank.

Finanční gramotnost roste. O cenu půjčky se zajímá už 60 % lidí

6.9.2021 Půjčka

Na kolik mě půjčka vyjde, můžu ji splatit předčasně a kolik budu měsíčně splácet? Právě tyto tři otázky si lidé při sjednávání půjčky pokládají nejčastěji. Vyplývá to alespoň z nového průzkumu Air Bank.

Manželská půjčka

3.9.2021 Půjčka

Někdy si půjčku berou lidé jen sami na sebe, často se ale zadluží v jednom úvěru oba manželé. Buď proto, aby společně dosáhli na vyšší částku, nebo si podpis smlouvy oběma manželi vyžádá banka. Pravidelně se tak děje u hypoték a často u manželských úvěrů nad půl milionu korun. Jak fungují manželské půjčky, kdo za co ručí a kdy je v pořádku vzít si úvěr bez souhlasu manžela?

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena