Banky.cz Články

Články - strana 113

REKLAMA

Komerční banka je připravená na financování kogeneračních jednotek

V dnešní době hledání nových, ekologických možností výroby elektrické energie je kogenerace zajímavou podnikatelskou příležitostí se značným budoucím potenciálem. 

Jak se vyrábí pneumatiky Michelin Alpin 5?

Seznamte se s vyspělými technologiemi pneumatiky Michelin Pilot Alpin 5!

Investujete opravdu chytře?

Kdo by při svých investicích nechtěl postupovat efektivně, obezřetně, úspěšně – jednoduše řečeno chytře? Chytré investování není o robotickém obchodování, spekulování s pákovými obchody nebo o hledání možností jak obelstít trh. Jedná se o systém pravidel vyvinutý na základě zkušeností a analýzy stovek tisíců transakcí společnosti CYRRUS, která si klade za cíl chránit klientské investice a zajistit jejich dlouhodobě udržitelné zhodnocení.

Objem nových hypoték v březnu klesl o čtvrtinu. Kvůli koronaviru

4.5.2020 Hypotéka

Zhruba o 25,5%. Tak výrazně propadl v březnu objem nových hypoték v porovnání s únorovými údaji. Může za to zejména pandemie koronavirového onemocnění COVID-19 a opatření, která měla zabránit jejím dalšímu šíření. Dá se proto čekat, že v příštích měsících bude pokles ještě výraznější.

Opatření České národní banky loni srazila objem hypoték o 36 miliard korun

25.3.2020 Hypotéka

Snížit riziko, že úvěr dostanou lidé, kteří budou mít v budoucnu problém se splácením. Přesně o to se zpřísněním podmínek pro poskytování hypoték pokusila Česká národní banka. Objem nových hypotečních úvěrů kvůli tomu loni klesl téměř o pětinu. Podle některých expertů přitom opatření odřízla od hypoték hlavně mladé lidi.

Boj o statistiky: podle ČNB je propad hypoték nadhodnocený

17.2.2020 Hypotéka

Pouze 3,2 procentního bodu. Tak malý rozdíl ve statistikách stačil k tomu, aby vyvolal reakci České národní banky. Podle dat Hypoindexu totiž loni spadl objem nových hypoték o 16,8%. Představitelé centrální banky s tím ale nesouhlasí. Tvrdí, že částka, kterou banky půjčily lidem na bydlení, klesla „pouze” o 13,6%.

Hypotéky odstartovaly rok zdražováním. Banky tím testují trh

29.1.2020 Hypotéka

Jedna až dvě desetiny nahoru. Takovým způsobem zvyšují úroky u hypoték některé banky. Jen v první půlce ledna se k tomu odhodlali čtyři poskytovatelé a pokračovali tak ve zdražování z loňského prosince. Naopak do zlevnění se bankám příliš nechce.

ČNB zvažuje další zpřísnění pravidel pro hypotéky. Rozhodne vývoj cen nemovitostí

9.12.2019 Hypotéka

Zatím ještě podmínky pro poskytování hypoték nezpřísníme. Brzy se to ale může změnit. Takovou zprávu poslala ze svého listopadového zasedání Bankovní rada České národní banky. Podle ní závisí úprava podmínek zejména na tom, jak se bude vyvíjet nadhodnocení cen nemovitostí.

Propad hypoték v září výrazně zrychlil. Úroky jsou nejnižší za poslední rok a půl

28.10.2019 Hypotéka

Situace na hypotečním trhu nabírá na obrátkách. Počet nových úvěrů oproti minulým letům výrazně klesá a spolu s ním také úroková sazba hypoték. V září se propadla dokonce na 2,47%. Je tak nejnižší od loňského března.

Velké porovnání spoření – duben 2019

25.4.2019 Spoření

Úroky na spořících účtech stagnují, hypotéky dokonce zlevňují. ČNB letos zvyšuje hodnotu peněz výrazně pomaleji, než se čekalo. Jaké banky a družstevní záložny nabízejí nejvyšší úroky na termínovaných vkladech?

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena