Banky.cz Články

Články - strana 78

REKLAMA

Ceny nemovitostí v roce 2020: růst bude zpomalovat

16.12.2019 Reality

Ceny domů a bytů dál porostou. Ale pomaleji než dosud. Takové jsou prognózy analytiků pro rok 2020. Nedávno to ve své zprávě potvrdila i Česká národní banka. Tím pádem by se dál nemělo zvyšovat nadhodnocení cen nemovitostí.

Proč být neplátcem DPH a jak na to?

Neplátci DPH mají v mnohém finanční úlevy, proto může být tento systém pro někoho výhodnější. Jak zjistíte, že jste to právě vy? A jak postupovat při změně? Stačí vědět, jak si založit s. r. o. a můžete mít vše jednodušší. Čtěte více v našem článku.

Stovky miliard korun ztrácí každý den svou hodnotu. Lidé je nechávají na běžných účtech

13.12.2019 Spoření

Průzkumy ukazují, že většina českých domácností se snaží každý měsíc spořit. Jenže ne vždy na to jdou opravdu chytře. Často nechávají peníze ležet na běžných účtech, kde rychle ztrácí hodnotu kvůli inflaci. Podle údajů České národní banky mají české domácnosti na těchto účtech víc než 1,3 bilionu korun.

Vánoční půjčka: většina Čechů ji odmítá, přesto před Vánocemi zájem o úvěry stoupá

11.12.2019 Půjčka

Naprostá zbytečnost. To si většina lidí myslí o vánočních půjčkách. Ukázal to průzkum České bankovní asociace, podle kterého 92% obyvatel České republiky považuje úvěr na nákup dárků za špatný nápad. Přesto právě před Vánocemi zájem o půjčky každoročně roste.

ČNB zvažuje další zpřísnění pravidel pro hypotéky. Rozhodne vývoj cen nemovitostí

9.12.2019 Hypotéka

Zatím ještě podmínky pro poskytování hypoték nezpřísníme. Brzy se to ale může změnit. Takovou zprávu poslala ze svého listopadového zasedání Bankovní rada České národní banky. Podle ní závisí úprava podmínek zejména na tom, jak se bude vyvíjet nadhodnocení cen nemovitostí.

Běžný účet pro podnikatele: zákon k němu nenutí, může vám ale přinést zajímavé výhody

6.12.2019 Běžný účet

Zřídit nebo nezřídit? Podobně váhá řada lidí, když přijde řeč na podnikatelský účet. Zejména začínající živnostníci a podnikatelé si nejsou jistí, jestli se jim vyplatí. Účet pro podnikatele totiž dokáže přinést zajímavé výhody. Ale také si je umí nechat dobře zaplatit.

Cestovní pojištění na hory: myslete na úrazy, odpovědnost i své auto

4.12.2019 Pojištění

Dobré oblečení, lyže nebo snowboard a cestovní pojištění na hory. Tři věci, bez kterých se na zimní dovolené rozhodně neobejdete. A není důležité, jestli plánujete jen prodloužený víkend v Krkonoších nebo dva týdny v Alpách. Pojištění na lyže vám dokáže zachránit spoustu peněz v zahraničí i v České republice.

Banky nabízejí hypotéky se splatností až 40 let. ČNB je proti

2.12.2019 Hypotéka

Při nástupu do prvního zaměstnání si vzít hypotéku a při odchodu do důchodu ji doplatit. I tak může fungovat jeden ze současných trendů na hypotečním trhu – úvěry se splatností 40 let. Nabízí je stále víc poskytovatelů. I přesto, že Česká národní banka s takovým postupem nesouhlasí.

Do čeho investovat, když se blíží krize? Máme 4 tipy, které vám pomůžou vydělat

Ochlazování. To je jedno z nejčastějších slov, které se v poslední době skloňuje v souvislosti s ekonomikou. V některých odvětvích se už totiž začíná projevovat blížící se recese. Proto jsme sestavili 4 investiční tipy, které vás na ni připraví.

Stavební spoření bez poplatků? Aktuálně jej nabízí téměř všechny spořitelny

27.11.2019 Spoření

Odměny, vyšší úroky nebo zrušení úvodních poplatků. To jsou nejčastější bonusy, na které v současnosti lákají stavební spořitelny. A úspěšně. Nových smluv o stavebním spoření už několik měsíců přibývá.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena