Banky.cz Články

Články - strana 79

REKLAMA

Banka CREDITAS spouští nový dětský účet Junior

Hledáte výhodný první účet pro své děti? Přečtěte si o novém účtu, který děti a studenty naučí, jak správně hospodařit s financemi. 

Hypotéku chce do roka 300 000 mladých. Většina na to ale nemá dost peněz

25.11.2019 Hypotéka

Chci bydlet ve vlastním. A počítám, že mi s tím hypotéka pomůže. Tímto způsobem uvažují statisíce mladých lidí. Jenže je tu jeden problém – zapomínají, že pro získání hypotéky musí splnit několik podmínek. Včetně dostatečných úspor. A právě ty většině z nich chybí.

5 tipů, jak vybrat nejlepší termínovaný vklad

22.11.2019 Spoření

Výše úroků nebo třeba délka uložení peněz. Faktorů, které vám pomůžou najít nejlepší termínovaný vklad, je několik. A pro každého může být důležité něco jiného. Podívejte se proto s námi na 5 doporučení, které vám s výběrem nejvýhodnějšího termínovaného vkladu pomůžou.

Daňové povinnosti při pronajímání nemovitosti

21.11.2019 Daně

Pokud chcete pronajímat nemovitost nebo plánujete nějakou koupit za účelem pronájmu, nezapomeňte také na daňové povinnosti. Příjem z pronájmu je určitou formu pasivního příjmu, která se musí uvádět do daňového přiznání. Velmi podstatné je v této souvislosti rozlišit, zda nemovitost pronajímáte jako občan nebo jako podnikatel.

Vteřina nepozornosti vás může stát statisíce. Připravte se na ni s pojištěním odpovědnosti za škodu

20.11.2019 Pojištění

Stačí vteřinka nepozornosti. Neposypaný chodník před domem. Chyba v daňovém přiznání, které děláte pro klienta. A před škodou za statisíce nebo dokonce i miliony korun už vás nic nezachrání. Existuje ale jednoduchý způsob, jak se na ni připravit. Jmenuje se pojištění odpovědnosti.

Horší než Uganda nebo Tádžikistán. Česko je ve vyřízení stavebního povolení mezi nejhoršími

18.11.2019 Reality

Uganda, Tádžikistán, Moldávie, Kyrgyzstán nebo například Tanzanie. To jsou jen některé státy, ve kterých je vyřízení stavebního povolení jednodušší než v České republice. Podle nedávno zveřejněné zprávy Doing Business 2020 je před Českem hned 156 zemí světa. Naše republika tak patří mezi třicítku nejhorších.

KB nabídne jednodušší evropský obchod přes we.trade

Spojení s we.trade plánuje Komerční banka v příštím roce. Poslední dobou jsme ze všech stran konfrontováni nepříznivými zprávami o nastupující hrozbě ekonomické recese a s tím souvisejícím ochlazením průmyslové produkce ve státech závislých na exportu. V takovém období nabývají na významu otázky, jakým způsobem si zajistit zaplacení zakázky. 

Jak vybrat nejvýhodnější spořicí účet: 4 kritéria, na která si musíte dát pozor

15.11.2019 Spoření

Co nejvyšší úrok. To je pro spoustu lidí jediné kritérium, podle kterého vybírají spořicí účet. Jenže aby se opravdu vyplatil, musíte toho sledovat mnohem víc. Podívejte se proto na 4 věci, na které nesmíte pří výběru nejvýhodnějšího spořicího účtu zapomenout.

Prodej českých firem je letos rekordní

Trh s firmami ovlivňuje celá řada faktorů. České republice se ekonomicky již několik let velmi daří. Makroekonomická čísla patří k nejlepším v Evropě. Tento pozitivní vývoj s sebou přináší i jednu z poměrně mála známých skutečností. Roste zájem o prodej, ale i nákup firem. Proč právě nyní dochází k prodejům firem, jak lze cenu firmy zjistit a kdo prodává?

Kreditní karta v sobě skrývá nástrahy i spoustu výhod. Podívejte se, komu se vyplatí

13.11.2019 Půjčka

Půjčka, u které nepřeplatíte ani korunu. A máte ji neustále po ruce. To jsou nejčastější argumenty bank, proč byste si měli pořídit kreditní kartu. Tyto kousky plastu ale mají kromě řady zajímavých výhod i několik nástrah. Seznamte se proto s jejich plusy a minusy.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena