Banky.cz Články

Články - strana 81

REKLAMA

Hypotéky definitivně předstihly státní půjčky. Nově bodují i nižším úrokem

11.11.2019 Hypotéka

Nejprve dlouhé fronty před úřadem a pak už jen upadající zájem. Tak vypadá situace okolo projektu půjček na bydlení pro mladé, který loni představil Státní fond rozvoje bydlení. Lidi odrazují hlavně příliš komplikované podmínky i úroková sazba, která je v současnosti vyšší než u některých hypoték.

Apple Pay i peníze navíc. Podívejte se na 4 výhody, kterými banky lákají k založení účtu

8.11.2019 Běžný účet

Jednoduchost a důraz na moderní služby. Na to u svých běžných účtů stále častěji lákají banky na českém trhu. K tomu přidávají také minimum poplatků nebo bonusy za založení účtu. Podívejte se, jaké výhody poskytovatelé nabízejí nejčastěji.

Hlavní sezona dopravních nehod je tu. Připravte se na ně s havarijním pojištěním auta

6.11.2019 Pojištění

Míň světla a víc zvěře okolo silnic. To jsou hlavní důvody, proč každoročně na podzim roste počet nehod. I při běžné srážce se zvířetem přitom hrozí škody za statisíce korun. A pokud je nechcete platit ze svého, neobejdete se bez správně nastaveného havarijního pojištění auta.

Nezapomeňte na daň z nabytí nemovitosti při její koupi

5.11.2019 Daně

Ať již kupujete byt, dům, pozemek či jinou nemovitost, nezapomeňte na úhradu daně z nabytí nemovitých věcí (dříve známá jako daň z převodu nemovitosti). Někteří politici sice usilují o zrušení této daně, nicméně tato legislativní změna prozatím nebyla schválena a prozatím ani nic nenasvědčuje tomu, že by tato daň byla v nejbližší době zrušena.

Rok poté: 7 změn, které přineslo loňské zpřísnění pravidel pro hypotéky

4.11.2019 Hypotéka

Větší zájem o nájemní bydlení, častější využívání spolužadatelů nebo menší počet nových úvěrů. To jsou některé následky loňského zpřísnění podmínek pro poskytování hypoték. Od jejich zavedení na podzim uplynul už rok. Podívejte se, jak se za tu dobu změnil hypoteční trh.

Ani investice do dluhopisů nejsou bez rizika. Podívejte se, jak ho odhadnout

Bezpečný způsob uložení peněz. Tak vnímá spousta lidí investice do dluhopisů. Zejména do těch státních. Jenže stejně jako každá jiná investice ani ta do dluhopisů není bez rizika. A někdy může být i docela vysoké. Podívejte se, podle čeho ho odhadnout a jak si vybrat vhodné dluhopisy k investování.

Bankovní vs. nebankovní půjčka: V čem je rozdíl?

Nebankovní půjčky si dlouhá léta držely pověst nepoctivých a nevýhodných produktů. Dnes ale představují často poslední záchrannou stanici, když potřebujete rychle půjčit peníze. Rychlost získání peněz a snadné vyřízení hrají nebankovkám do karet. V čem jsou lepší než ty bankovní?

Češi jsou na špičce ve stavebním spoření. Se „stavebkem” totiž překonají i inflaci

30.10.2019 Spoření

Jeden z neoblíbenějších způsobů uložení a zhodnocení peněz. Taková je pozice stavebního spoření v České republice. Česko má díky tomu dokonce třetí největší podíl na evropském trhu se stavebním spořením. Hned za Německem a Rakouskem.

Propad hypoték v září výrazně zrychlil. Úroky jsou nejnižší za poslední rok a půl

28.10.2019 Hypotéka

Situace na hypotečním trhu nabírá na obrátkách. Počet nových úvěrů oproti minulým letům výrazně klesá a spolu s ním také úroková sazba hypoték. V září se propadla dokonce na 2,47%. Je tak nejnižší od loňského března.

Jak na bezpečné zhodnocení peněz? Vyzkoušejte termínovaný vklad

25.10.2019 Spoření

Je bezpečný a zároveň slibuje vyšší zhodnocení než spořicí účty. Přesně tak vypadá typický termínovaný vklad. Tedy uložení peněz na přesně danou dobu. Podívejte se, jak funguje a kdy se vám vyplatí.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena