Banky.cz Články

Články - strana 5

REKLAMA

Kde vyměnit neplatné koruny, eura, kuny nebo švýcarské franky? Jak dlouho je výměna možná?

26.5.2023 Banka

Třeba jste doma našli neplatné české bankovky, třeba máte schované kuny z předchozí dovolené, a víte, že už neplatí. Co s nimi? Vyhodit je jako bezcenné, nebo půjdou ještě vyměnit za platnou měnu? A kolik taková výměna stojí? Vše potřebné se dozvíte tady.

Zvažujete předčasné zrušení „stavebka”? Připravte se na poplatky i ztrátu bonusů

31.5.2021 Spoření

Potřebujete zaplatit například za novou lednici a částka na běžném účtu se blíží nule? V takovém případě je ideální čas sáhnout po úsporách. Jenže ne všechny jsou k tomu opravdu vhodné. Pokud šetříte pouze na stavebním spoření, může vás předčasný výběr stát dost peněz.

Hypotéka pro partnery: podívejte se, jaké možnosti nabízí

16.10.2020 Hypotéka

Pořídit si vlastní bydlení. To je sen spousty lidí, kteří žijí společně a přitom se nevzali ani to nemají v plánu. Existuje přitom řešení, které vám s tím pomůže. Říká se mu partnerská hypotéka (nebo také hypotéka pro partnery) a nabízí 2 možnosti, jak získat dost peněz na společný dům či byt.

Zesplatněný úvěr – kdy k zesplatnění dochází a co bude následovat?

11.5.2022 Půjčka

Co je zesplatnění půjčky, kdy má poskytovatel na takový krok nárok a co to znamená pro dlužníka? Co poskytovatel udělá s takovým úvěrem a proč je zesplatnění úvěru rychlejší u půjček podnikatelských než ve světě spotřebitelském? Může k zesplatnění dojít i z jiných důvodů, než je nesplácení? A jak se při finančních potížích vyhnout zesplatnění půjčky? Jestli vás zajímají odpovědi na tyto otázky, jste tu na správném místě.

Srovnání bank: nejvíce klientů hlásí Česká spořitelna, největší objem peněz ČSOB

4.8.2021 Banka

Jsou největší na českém trhu. Jedna má nejvíc klientů, druhá zase spravuje největší objem peněz. Řeč je o České spořitelně a Československé obchodní bance, které vedou pomyslný žebříček bank v České republice. Vyplývá to z posledních dat, které finanční instituce zveřejnily.

Půjčka pro důchodce aneb jak a proč banky (ne)půjčují klientům nad 65-70 let

3.6.2021 Půjčka

Půjčka pro důchodce je stále častěji využívaným typem spotřebitelského úvěru. Podívejte se, proč tomu tak je, čím se půjčky důchodcům vyznačují. Jsou půjčky k mání pro všechny důchodce, i ty invalidní, či jak je to s hypotékami. Je seniorská půjčka doménou jen nebankovních společností, anebo se dá získat i u banky?

Kreditní karta v sobě skrývá nástrahy i spoustu výhod. Podívejte se, komu se vyplatí

13.11.2019 Půjčka

Půjčka, u které nepřeplatíte ani korunu. A máte ji neustále po ruce. To jsou nejčastější argumenty bank, proč byste si měli pořídit kreditní kartu. Tyto kousky plastu ale mají kromě řady zajímavých výhod i několik nástrah. Seznamte se proto s jejich plusy a minusy.

Bankovní produkty – účty a spoření

17.3.2023 Banka

K čemu slouží účet běžný a k čemu ten spořicí? Ke kterému z nich se váže online bankovnictví a platební karta? Jaký je rozdíl mezi debetní a platební kartou? Co je termínovaný vklad, jaká jsou jeho pravidla a čím se liší od vkladní knížky? Jaký účet dostanete ke stavebnímu spoření a k čemu se využívá účet jistotní? Jak je to s chráněným účtem proti exekuci, co umějí prémiové účty a co jsou účty devizové? Má smysl zakládat účet dětský nebo účet studentský? Spousta otázek, ale odpovíme na každou z nich.

Hypotéka pro mladé? Půjčka od státu zaostává za bankami

4.5.2021 Hypotéka

Dosáhnout na vlastní bydlení je zejména pro mladé lidi často komplikované. Potřebují totiž dost úspor, které přitom ještě nestihli našetřit. Řešením je takzvaná hypotéka pro mladé. Podívejte se, jak funguje a kdo na ni dosáhne.

Na co si dát pozor při koupi domu? 3 oblasti, na které se musíte zaměřit

25.6.2020 Reality

Nákup domu je pro většinu lidí zásadní investice, ke které se odhodlají jednou za život. Přesto při ní často dělají zbytečné chyby, které je pak mohou stát statisíce korun navíc. Podívejte se proto, na co si dát při koupi domu pozor.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena