Banky.cz Články

Články - strana 53

REKLAMA

Pokladen v bankách ubývá. Nahrazují je vkladomaty

Přijít do banky, vyndat z peněženky hotovost a předat ji pokladní. Taková scéna může být už brzy minulostí. Banky totiž čím dál častěji ruší na svých pobočkách pokladny a nahrazují je vkladovými bankomaty – tedy vkladomaty.

Úroky hypoték vyrostly ke 2 %. Poptávka je přitom stále rekordní

7.6.2021 Hypotéka

Už jen dvě setiny procenta. Tak málo chybělo na konci dubna k tomu, aby se průměrná úroková sazba hypoték vyšplhala na 2 %. Zdražování hypotečních úvěrů přitom ještě zdaleka nekončí.

Půjčka pro důchodce aneb jak a proč banky (ne)půjčují klientům nad 65-70 let

3.6.2021 Půjčka

Půjčka pro důchodce je stále častěji využívaným typem spotřebitelského úvěru. Podívejte se, proč tomu tak je, čím se půjčky důchodcům vyznačují. Jsou půjčky k mání pro všechny důchodce, i ty invalidní, či jak je to s hypotékami. Je seniorská půjčka doménou jen nebankovních společností, anebo se dá získat i u banky?

Nemovitosti zdražují nejrychleji za 10 let. Až o 16 %

2.6.2021 Reality

Najít si nové bydlení za rozumnou cenu je stále složitější. Potvrzují to nejen zkušenosti zájemců o bydlení, ale také aktuální čísla HB Indexu, který zveřejňuje Hypoteční banka. Podle něj nyní nemovitosti zdražují rekordním tempem. V prvním letošním čtvrtletí se jejich cena meziročně zvedla o víc než 10 %.

Zvažujete předčasné zrušení „stavebka”? Připravte se na poplatky i ztrátu bonusů

31.5.2021 Spoření

Potřebujete zaplatit například za novou lednici a částka na běžném účtu se blíží nule? V takovém případě je ideální čas sáhnout po úsporách. Jenže ne všechny jsou k tomu opravdu vhodné. Pokud šetříte pouze na stavebním spoření, může vás předčasný výběr stát dost peněz.

Založení firmy v době covidové: Jak na to?

Přemýšlíte, že byste si založili firmu, ale nevíte, jak na to? Poradíme vám, kam zajít, co vyplnit a na jaké výdaje se připravit. Založte si firmu jednoduše a rychle, ať můžete svůj nápad začít zpeněžovat.

ING Bank končí, klienti mohou přejít k Raiffeisenbank

29.5.2021 Banka

Osobní bankovnictví nabízené ING Bank v Česku končí. Klienti mohou volit mezi přechodem k Raiffeisenbank a výplatou peněz do jiné banky. Poradíme, co se vyplatí více

Komerční banka přináší bezpečnější obchodování přes we.trade

V době ekonomických nejistot se situace mění ze dne na den. We.trade zajistí zaplacení zakázky či profinancování odložené splatnosti.

Sjednat hypotéku on-line už není utopie. Nově to umí Moneta

26.5.2021 Hypotéka

Ještě před několika týdny bylo sjednání nové hypotéky přes internet jen „zbožným přáním“. To už ale neplatí. Od dubna na tuto možnost dosáhnou žadatelé u Moneta Money Bank. Ovšem jen v některých případech. Záleží totiž na tom, jakou nemovitosti kupujete.

Pojistka proti Covidu? Pojišťovny hlásí nové možnosti

24.5.2021 Pojištění

Už víc než rok je tu s námi pandemie koronavirové nemoci COVID-19. A spolu s ní také omezené cestování a řada rizik, které na nás doma i ve světě číhají. Nezapomínají na ně ani pojišťovny. Některé z nich proto nedávno představily nové produkty – týkají se nejen cestování, ale i očkování proti COVID-19.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena