Banky.cz Články

Články - strana 72

REKLAMA

Pokles cen nemovitostí? Raději na něj nespoléhejte

6.4.2020 Reality

Raketové zdražování bytů a domů, které Česko zažívá už několik let, je u konce. Místo toho přijde propad. Tvrdí to někteří odborníci a novináři. Podle většiny analytiků ale situace zdaleka tak jednoduchá není. Očekávají maximálně krátkodobé ochlazení, po kterém ceny zase stoupnou.

Koronavirus, splátky bankám a osobní finance

Přinášíme vám velký přehled dopadů koronavirus krize (COVID-19) na finance Čechů.
Prověřujeme od 13.3.2020 aktuální možnosti změny splátek půjček a hypoték u českých bank a dopady odkladů splátek v bankovních registrech. 
Odpovídáme na snížení příjmů v důsledku koronavirus krize a dopady na exekuce a insolvence.

(Aktualizováno 24.4.2020)

Jak se vypořádat s následky opatření proti koronaviru? Pomůže vám spořicí účet

3.4.2020 Spoření

Zavřené firmy a pokles práce i příjmů. Také to jsou následky pandemie koronaviru COVID-19. Zejména drobní živnostníci a menší podniky se kvůli tomu můžou dostat do finančních problémů. A právě v tuto chvíli jim pomohou spořicí účty.

Internet překypuje hrozbami a falešnými softwary. Víme, jak se bránit.

Platíte kartou online? Máte strach z počítačových virů? Vaše aplikace nefungují tak, jak by měly?   

ČNB zmírnila podmínky pro hypotéky

2.4.2020 Hypotéka

Zvýšení LTV z 80% na 90%, zvýšení DSTI ze 45% na 50% a zrušení parametru DTI. Přestože ČNB zmírnila tyto parametry s platností od 1/4/2020, nejedná se o apríl. Na hypotéky tak nově dosáhne mnohem více zájemců o vlastní bydlení.

Půjčky v době koronavirové: banky odkládají splátky a připravují speciální úvěry

1.4.2020 Půjčka

Zavřené podniky, práce z domu nebo dokonce propouštění. To jsou některé dopady pandemie koronavirové nemoci COVID-19. Spousta lidí tak musí počítat se zkrácením příjmů a někteří zaměstnanci i podnikatelé o ně přišli úplně. Banky jim proto nabízí odklad splátek i speciální koronavirové půjčky.

Analytici otočili a čekají zlevnění hypoték. Kvůli koronaviru i ropě

30.3.2020 Hypotéka

Ani ne do půlky března. Tak dlouho vydrželo analytikům přesvědčení, že úrokové sazby hypoték letos porostou. Prudké šíření koronaviru COVID-19 ale táhne dolů akciové trhy. A s nimi i mezibankovní sazby, od kterých se mimo jiné odvíjí úroky hypoték. Dá se proto čekat, že brzy přijde další vlna zlevňování hypotečních úvěrů.

Řešení, jak ušetřit při podnikání? Je tu platební brána zdarma!

V době, kdy kvůli koronaviru řada lidí přišla o zdroj příjmů z prodeje v kamenných prodejnách, je potřeba najít fungující alternativní cesty. 

Transparentní účet není jen pro neziskovky a politiky. Podívejte se, kde a jak si ho zřídit

27.3.2020 Běžný účet

Před volbami nebo při živelných katastrofách a krizích. To jsou chvíle, kdy se nejčastěji setkáte s transparentními účty. Jako například nyní, kdy si je kvůli pandemii koronaviru COVID-19 zřizují instituce, které vyrábí roušky do nemocnic či pro důchodce. Založit si ho ale může každý. Ukážeme vám, kde a jak si ho můžete zřídit.

Opatření České národní banky loni srazila objem hypoték o 36 miliard korun

25.3.2020 Hypotéka

Snížit riziko, že úvěr dostanou lidé, kteří budou mít v budoucnu problém se splácením. Přesně o to se zpřísněním podmínek pro poskytování hypoték pokusila Česká národní banka. Objem nových hypotečních úvěrů kvůli tomu loni klesl téměř o pětinu. Podle některých expertů přitom opatření odřízla od hypoték hlavně mladé lidi.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena