Banky.cz Články

Články - strana 116

REKLAMA

Půjčka – mám šanci ji získat?

16.1.2013 Půjčka

V naší bankovní poradně se poměrně často opakuje dotaz ohledně možnosti získání půjčky, kreditní karty či kontokorentu. Tyto malé úvěry převážně v řádech 10-100k Kč jsou výrazně dostupnější širokému spektru klientů oproti ostatním úvěrům o větších objemech či hypotékám. Přesto i poskytování takto malých úvěrů má svá jasná pravidla a v zájmu banky (poskytovatele úvěru) i klienta (žadatele o úvěr) ne každý nakonec na půjčku dosáhne. Jaká jsou tedy pravidla hry diktovaná bankou a naše šance na získání úvěru?

Porovnání bankovních produktů

12.12.2012 Banka

Hledáte spořicí účet s nejvyšším úrokem, běžný účet bez poplatků či spotřebitelský úvěr s nejnižším RPSN? Portál Banky.cz Vám přináší zdarma přístup do největší české databáze bankovních produktů. Pojďme se blíže podívat, jak s databází pracovat a jak si najít pro sebe co nejvýhodnější bankovní produkt.

Vybrané zákony z českého legislativního prostředí

8.12.2012 Banka

Tato sekce obsahuje znění vybraných zákonů týkajících se bankovního sektoru, kapitálového trhu, nebo jinak souvisejících s oblastí finanční problematiky. Zde uváděné zákony a jiné předpisy měly především sloužit k získání rámcové orientace v problematice, doporučujeme proto, aby pro účely citování nebo podrobnější práce se zákonnými předpisy zájemce vždy pracoval především s textem uvedeným ve Sbírce zákonů.

Půjčujeme si odpovědně

13.11.2012 Půjčka

Na nejen bankovním trhu je dnes k dispozici nepřeberné množství všelijakých půjček a úvěrů, od drobných kontokorentů, kreditek, spotřebitelských úvěrů a leasingů až po velké hypotéky, a reklamami jsme neustále pobízeni, abychom po nějaké té půjčce sáhli a žili na dluh. Jaké dluhy jsou dobré a jaké špatné? Je lepší si vzít půjčku nebo hypotéku a od koho je nejlépe si půjčovat? Pojďme se na problematiku dluhů podívat podrobněji.

Pojišťovna AXA nabízí skutečně zajímavé produkty

Ač je AXA pojišťovna na českém trhu teprve od roku 2008, již si právem vybudovala postavení jednoho z lídrů ve svém oboru. Patří do celosvětově největší skupiny pro finanční zabezpečení a disponuje pobočkami v řadě zemí. Především se ale snaží poskytovat svým klientů opravdu kvalitní služby na evropské úrovni.

Nenechte se napálit nejvýhodnějším hypotečním úvěrem

Rozhodnete-li se vzít si z důvodu nepříznivých finančních podmínek hypoteční úvěr, nezapomeňte si uvědomit, jak velkou zodpovědnost na sebe tímto krokem připoutáte. Příslib úvěru a vidina brzkého bydlení ve „vlastním“ často lidi připravuje o objektivní zvážení všech kladů a záporů takovéhoto kroku.

Penzijní reforma se blíží. Co přinese?

Dlouho připravovaná reforma penzijního systému v ČR již brzy vejde v platnost. Mezi odborníky a veřejnými činiteli má jak své příznivce, tak odpůrce. Co vlastně přinese?

Milionářem snadno a rychle – zn. zaručeně!

14.10.2012 Peníze

Pyramidové a jiné podvodné či nečestné záležitosti mají v České republice jistě kratší historii než v západních zemích, nicméně zde pořád přežívají i 20 let po revoluci. Lidé zkrátka rádi naslouchají mýtům, které zaručují brzké peníze bez rizika, přestože jsou ony mýty zcela ekvivalentní fikcím o rostoucích klobásách na stromech a o pivě tekoucím potoky.

Etický kodex finančního trhu

1.10.2012 Banka

Posláním Etického kodexu finančního trhu (dále jen „Kodex“) je stanovit etické normy chování - základní principy, které bude finanční instituce dodržovat při poskytování finančních služeb klientům jako fyzickým osobám, které nevstupují do vztahu s finanční institucí v rámci své podnikatelské činnosti.

O penězích a lidech

Proč vznikly peníze, jak se od mincí ražených z drahých kovů přešlo k bankovkám, proč vznikly komerční banky, jaká je úloha centrální banky či jak je tištění nových nekrytých peněz (inflace) škodlivé. O tom a mnohém další pojednává zábavnou formou krátké animované video ČNB, které doporučujeme všem ke shlédnutím.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena