Banky.cz Články Běžný účet

Běžný účet - strana 3

REKLAMA

Platby na telefon nebo email bude brzy umět více bank

22.6.2022 Běžný účet

Většina klientů většiny bank musí při odesílání platby zadat číslo bankovního účtu zamýšleného příjemce účtu. S platbami zadanými jinak než na číslo účtu si u nás umí poradit zatím jen mBank a Banka Creditas. To se však má brzy změnit - český bankovní systém bude schopen posílat platby na kontakt, a to jak na telefonní číslo, tak třeba i na emailovou adresu. To vše bez nutnosti instalovat jakoukoliv aplikaci navíc.

Běžný účet se skvělým úrokem a spoustou možností

10.6.2022 Běžný účet

Expobank již několik let nabízí výhodně úročený běžný účet s výhodami účtu spořicího. Nazvala jej NEO účet. I přes to, že jde o účet s atraktivním úročením úplně celého zůstatku bez omezení a podmínek, umí vše co byste čekali od účtu běžného. Pojďme si výhodně úročený účet NEO představit podrobněji.

7 největších bankovních novinek, které nás letos čekají

14.2.2022 Běžný účet

Jdu do banky. Tuto větu budete ve svém okolí slýchat ještě méně než dřív. Banky totiž letos plánují velký krok vpřed v oblasti digitalizace. Návštěva pobočky tak nebude potřeba ani pro vyřízení hypotéky nebo zrušení účtu.

Pozor na účet. Hackerských útoků přibývá

25.10.2021 Běžný účet

Počet útoků na bankovní účty letos strmě vzrostl. Za první pololetí jich bylo tolik co za celý loňský rok. Vyplývá to z dat České bankovní asociace.

Podnikatelský účet – zdarma pro OSVČ, či s poplatky jako firmy?

11.9.2021 Běžný účet

Stali jste se OSVČ a přemýšlíte, zda budete muset mít podnikatelský účet? Možná si říkáte, že si účet založíte dobrovolně, protože by mohl nabídnout něco zajímavého. Ale co? Případně máte novou firmu a nejste si jistí, kdy přesně musí s.r.o. podnikatelský účet mít a kdy jej legislativa nevyžaduje. V našem článku najdete všechny informace, které ohledně podnikatelských účtů pro začátek potřebujete.

Snadný převod peněz? Od příští roku stačí znát mobilní číslo

Představte si, že jdete s kolegy na oběd, který zaplatíte dohromady za ostatní. A dřív, než se vrátíte do práce, už máte od všech peníze poslané. Aniž byste jim museli diktovat číslo účtu. K platbě totiž použili vaše mobilní číslo, které měli uložené v kontaktech.

Bezkontaktní platby slaví 10 let. A chystají velké novinky

Přesně 10 let uplynulo v červnu od první bezkontaktní platby kartou v České republice. Za tu dobu zažil tento způsob placení veliký boom – v současnosti ho využívá 96 % obyvatel. Sahají přitom po bezkontaktní platební kartě, telefonu nebo hodinkách, už brzy ale budou platit i prstenem.

Pokladen v bankách ubývá. Nahrazují je vkladomaty

Přijít do banky, vyndat z peněženky hotovost a předat ji pokladní. Taková scéna může být už brzy minulostí. Banky totiž čím dál častěji ruší na svých pobočkách pokladny a nahrazují je vkladovými bankomaty – tedy vkladomaty.

Internetové bankovnictví je stále důležitější. Používají ho dvě třetiny lidí

14.4.2021 Běžný účet

Zhruba 64 %. Tolik Čechů a Moravanů loni používalo internetové bankovnictví. Vyplývá to z dat, které zveřejnil Český statistický úřad. Podle jeho údajů zájem o internetové bankovnictví neustále roste.

Nový chráněný účet: bude bez poplatků a ochrání peníze před exekutory

30.11.2020 Běžný účet

Zabránit tomu, aby vám exekutoři zabavili i to, na co nemají nárok. Přesně to má za úkol nový chráněný účet. Návrh na jeho vytvoření nedávno schválila poslanecká sněmovna a nyní ji bude řešit senát. Pokud tato novela exekučních předpisů projde, nebudou se už dlužníci bát, že přijdou o nezabavitelné minimum.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena