Banky.cz Články

Články - strana 3

REKLAMA

Sociální a zdravotní pojištění v roce 2023: Víte, kolik si připlatíte?

9.1.2023 Daně

Změnit trvalý příkaz a navýšit částku, kterou každý měsíc posíláte na sociální a na zdravotní pojištění. To čeká od tohoto roku podnikatele, kteří platí minimální zálohy. U každého ze zmíněných pojištění se minimální měsíční platba zvedne zhruba o 100 korun. Za rok si tak oproti loňsku připlatíte téměř 2 500 korun.

Kapesné pro děti: Kdy s ním začít a kolik peněz dětem dávat?

Naučte děti hospodařit díky kapesnému. Mladším dětem stačí prasátko, pro větší se hodí dětský účet. Poradíme, kdy s kapesným začít a kolik peněz dávat.

Změna povinného ručení: 5 případů, kdy můžete dát výpověď a změnit pojišťovnu

31.5.2019 Pojištění

Stovky korun ročně. A tisíce korun za celou dobu trvání pojištění. Tolik vám dokáže ušetřit změna povinného ručení. Přesto na ni spousta motoristů zapomíná. Stačí přitom jen porovnat nabídky a ve správnou chvíli pojišťovnu změnit.

Hypotéka vs. úvěr: jaké jsou mezi nimi rozdíly a co je výhodnější

27.11.2020 Hypotéka

Hypotéka vs. hypoúvěr a další úvěry. Tak vypadá „věčný” souboj o to, jak co nejvýhodněji získat peníze na nákup, stavbu nebo rekonstrukci vlastního bydlení. Mezi hypotékou a úvěrem je přitom několik zásadních rozdílů. Podívejte se na ně a zjistěte, jaká půjčka se vám víc vyplatí.

Jak na darování nemovitosti s hypotékou? Existují 3 řešení

18.9.2020 Hypotéka

Příliš komplikované. Nebo dokonce nemožné. Tak vnímá darování nemovitosti s hypotékou řada lidí. Ve skutečnosti ale není o moc složitější než darování jakékoliv jiné nemovitosti.

Srovnání zdravotních pojišťoven 2024

9.10.2023 Pojištění

Zdravotní pojišťovny jsou součástí českého systému zdravotní péče od roku 1993. Vzhledem k tomu, že jde o oblast, do níž vstupuje i soukromý sektor, vystřídalo se na trhu téměř 30 pojišťoven, než se jejich stav na delší dobu usadil na současných sedmi. Provedeme vás všemi zdravotními pojišťovnami, jejich základní charakteristikou, na koho ve svém pojištění cílí a kdy si kterou z nich vybrat. Nezapomeneme ani na Svaz zdravotních pojišťoven a na Kancelář zdravotního pojištění, kde vám mohou být nápomocni v různých situacích, například s informacemi ohledně nároků na zdravotní péči, a to nejen v ČR.

Půjčka bez dokládání příjmu

8.8.2021 Půjčka

Už jste se také potkali s nabídkami na úvěr, které nevyžadovaly žádný příjem? Většinou jsou nazvány „Online půjčka bez příjmu“, „Půjčka bez dokládání příjmu“ nebo „Půjčka pro každého bez doložení přijmu“. Co si o nich myslet? Jsou podobně nebezpečné jako většina půjček bez registru? Vyhnout se jim, nebo se naopak není čeho bát? Poskytují úvěry bez příjmů jen nebankovní společnosti? A jak se u půjček bez příjmu prokazuje, že půjčené peníze dokážete vrátit? Na všechny tyto otázky hned odpovíme.

3 tipy, jak získat hypotéku bez úspor

31.10.2020 Hypotéka

Hypotéka bez úspor je sen spousty mladých lidí. Právě oni totiž často ještě nemají naspořených dost peněz na to, aby mohli zaplatit 10 % a víc z ceny nemovitosti. A přestože oficiálně většina poskytovatelů takovou možnost přímo nenabízí, existují způsoby, jak hypotéku bez úspor získat.

Společný účet: kdy byste o něm měli uvažovat a na co si dát pozor

31.1.2020 Běžný účet

Zřídit si společný účet nebo mít jen každý svůj? Na takovou otázku dřív nebo později narazí většina párů, které řeší společné výdaje. Než si na ni odpovíte, musíte zvážit několik faktorů. Podívejte se, jaké to jsou a podle čeho vybrat nejvhodnější společný účet pro manžele či partnery.

Jak získat hypotéku pro OSVČ

6.5.2021 Hypotéka

Dostatečné příjmy jsou základem každé hypotéky. Jenže zatímco zaměstnancům stačí předložit potvrzení od zaměstnavatele, podnikatelé a živnostníci musí doložit daňové přiznání prokazující dostatečný zisk. Je přitom několik způsobů, jak ho banky počítají. Podívejte se, který z nich se u hypotéky pro OSVČ vyplatí právě vám.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena