Banky.cz Články

Články - strana 56

REKLAMA

Haló, volá Skype s novými vychytávkami

Videohovor s rodinou nebo s přáteli jedním kliknutím? Okamžité volání bez nutnosti stahování a zdlouhavé registrace? Ano, prosím! Pojďte si s námi „zaskajpovat“ a podívat se, co všechno může tato skvělá aplikace nabídnout.

Nekonečné zdražování? Ceny nemovitostí loni rostly i navzdory covidu

7.4.2021 Reality

Propad, stagnace nebo alespoň zpomalení růstu? Na něco takového můžete u cen nemovitostí zatím zapomenout. I přes koronavirovou krizi loni nemovitosti na českém trhu výrazně zdražovaly. Například ceny bytů vyskočily o téměř 13 %.

Víc než 3 000 000 smluv. Stavební spoření je opět nejpopulárnější

5.4.2021 Spoření

Když spoření, tak stavební! Zhruba tak se dá shrnout názor většiny lidí. Prokazují to alespoň průzkumy. Podle březnového Barometru obliby spoření, je právě „stavebko” nejpopulárnějším spořicím produktem na českém trhu. Preferuje ho 57 % lidí.

Hypotéky dál trhají rekordy. Měsíční objem je téměř 30 miliard

31.3.2021 Hypotéka

Hypoteční trh loni naskočil na rekordní vlnu a zdá se, že ji nehodlá opustit. Ukazují na to alespoň aktuální statistiky. Podle nich si lidé v únoru půjčili téměř 30 miliard korun. Tedy skoro o 5 miliard víc než v lednu a nejvíc v historii českého hypotečního trhu.

Pojištění odpovědnosti pro podnikatele: proč na něj myslet a jak ho nastavit

29.3.2021 Pojištění

Běžně na něj myslíme při cestách do zahraničí. A také v souvislosti s naším bydlením. U podnikání na něj ale zapomínáme. Řeč je o pojištění odpovědnosti. Dokáže vás ochránit i před mnohamilionovými škodami a pomůže vám také v případných sporech s klienty.

Nejlepší spoření roku 2020 nabízela Hello Bank! A boduje i letos

24.3.2021 Spoření

Jak vybrat nejlepší spořicí účet? Pomůžou vám například úroky nebo částka, na kterou se zhodnocení vztahuje. A také žebříčky. Nejznámějším z nich je Finanční produkt roku, který před časem zveřejnil výsledky za rok 2020. Podívejte se, jak si vedli spořicí účty a termínované vklady.

Vznikají nové půjčky od lidí firmám. Inspiroval je i koronavirus

22.3.2021 Půjčka

„Lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.” S tímto sloganem vstoupila v roce 2015 na trh peer 2 peer půjček platforma Zonky. Nyní se možná dočkáme podobného hesla. Jen místo lidem v něm poputují půjčky k firmám. Právě to je cíl nového projektu Nafirmy.cz.

Hypotéky začínají zdražovat. Blíží se konec úroků pod 2 %?

17.3.2021 Hypotéka

Konec zlevňování? Zdá se, že ano. Po řadě měsíců, kdy úrokové sazby hypoték padaly, nastal podle všeho obrat. A začalo zdražování, o kterém se mluví už od začátku roku. Pro zvýšení sazeb se totiž po menších bankách rozhodl i jeden z nejvýznamnějších hráčů na českém trhu – skupina ČSOB.

Co je to otevřené bankovnictví?

Otevřené bankovnictví je možnost využívání klientských i jiných dat nejen bankami, ale i dalšími společnostmi.

Úroky na spořicích účtech znovu padají. Nejvyšší se pohybují okolo 0,5 %

15.3.2021 Spoření

Březen 2020: Úroky na spořicích účtech českých bank se pohybují okolo 2 %. A některé tuto hranici dokonce překračují. Březen 2021: Situace je diametrálně odlišná. Kvůli koronavirové krizi úroky už několik měsíců v řadě padají a sazbu přes 0,5 % získáte jen výjimečně. A to není vše. Banky avizují, že brzy bude ještě hůř.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena