Banky.cz Články

Články - strana 58

REKLAMA

Výsledky moratoria: problémy se splácením jsou jen ve 3 % případů

1.2.2021 Půjčka
Obavy byly zbytečné. Tak se dají shrnout data České národní banky, která ukazují situaci u bankovních úvěrů po konci plošného moratoria z minulého roku. Podle zveřejněných údajů totiž lidé přestali splácet pouze necelá 3 % z půjček, u kterých loni požádali o odklad splátek kvůli dopadům koronavirové pandemie.

Hypotéky v roce 2021: čekejte rostoucí úroky i tvrdší postup bank

25.1.2021 Hypotéka

Hypoteční poskytovatelé mají za sebou výjimečný rok. I přes koronavirovou krizi a spoustu omezení si lidé vzali největší objem hypoték v historii a průměrný úrok postupně klesl až na 1,96 %. Jak to ale bude v roce 2021? Podle analytiků letos s tak výhodnými podmínkami počítat nemůžete.

Wüstenrot hypoteční banka se sloučila s Moneta Money Bank

22.1.2021 Banka

Wüstenrot hypoteční banka se k 1/1/2021 sloučila s Moneta Money Bank. Co se mění pro klienty Wüstenrot?

Chcete stavební spoření bez vstupního poplatku? Máte šanci 45 %

18.1.2021 Spoření

Stačilo mít jen trochu štěstí a mohli jste loni při založení stavebního spoření ušetřit i několik tisíc korun. Stavební spořitelny se totiž předháněly v akcích, při kterých klientům odpouštěly vstupní poplatek. Šance, že se do takové akce trefíte, byla 45 %. Vychází to z analýzy serveru stavebky.cz.

Jak změnit investiční životní pojištění a nepřijít o slevy na daních

11.1.2021 Pojištění

Před několika lety patřilo investiční (a předtím kapitálové) životní pojištění k oblíbeným pojistkám. Hlavně díky kombinaci pojistné a investiční či spořicí složky. Postupem času se ale objevily praktičtější produkty. Lidé proto mnohdy původní pojistky ruší a sjednávají si nové. Takové řešení vás však může stát spoustu peněz. Naštěstí známe způsob, jak se tomu vyhnout.

Česká spořitelna koupila banku Sparkasse

7.1.2021 Banka

Česká spořitelna přebírá od ledna 2021 českou pobočku rakouské regionální banky Waldviertler Sparkasse. Co se mění pro klienty Sparkasse?

Lidé si letos na Vánoce půjčovali méně. Z opatrnosti i kvůli zavřeným obchodům

4.1.2021 Půjčka

Propad až o desítky procent. Takový byl podle některých poskytovatelů rozdíl v zájmu o předvánoční půjčky v porovnání s předchozím rokem. Lidé si méně půjčovali hlavně kvůli současné situaci a obavám z budoucnosti. Paradoxně se ale našli i tací, kteří po předvánoční půjčce sáhli právě kvůli aktuálnímu nedostatku peněz.

Cestovní pojištění k platební kartě: Kdy se vyplatí a co pokrývá

Když vyrážíte někam do zahraničí, rozhodně musíte myslet na kvalitní cestovní pojištění. To by mělo být maximálně komplexní a pokrýt spousty rizik. I v době koronavirové máme neustále možnosti cestování a spousta lidí musí vyrazit i několikrát za rok. Chtějí si samozřejmě situaci ulehčit, a tak mohou využít pojištění k platební kartě. Tu máte prakticky vždy při sobě a v případě krátkodobých cest nebo eurovíkendů není zapotřebí s dalším dodatečným připojištěním počítat. Jaké banky je nabízí a co pokrývá?

Rekordní hypotéky? Pomohl jim koronavirus i zdražování nemovitostí

28.12.2020 Hypotéka

Každý měsíc stoupá objem sjednaných úvěrů na bydlení a celkový objem hypoték za rok 2020 útočí na absolutní rekord. Taková je situace na hypotečním trhu. Přestože je kvůli koronavirové epidemii a vládním opatřením řada podniků zavřená a některé už ohlásily svůj konec, zájem o půjčky na bydlení roste.

P2P půjčky nabízejí investorům přijatelné riziko. A zisk i vysoko přes 10 %

21.12.2020 Půjčka

„Lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.” Tak zněl slogan firmy Zonky, když v roce 2015 vstoupila na český trh s peer 2 peer půjčkami a spustila hlavní vlnu zájmu o tyto úvěry a investice. Víte, jak takové investování funguje a jaké jsou jeho výhody?

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena