Banky.cz Články

Články - strana 59

REKLAMA

Nebankovní půjčky s licencí ČNB

Lidé by se obecně měli zadlužovat co nejméně. To znamená v případech, kdy je to nezbytně nutné. Někdy ale není snadné určit, zda půjčka dává či nedává smysl. Pokud přemýšlíte nad tím, jestli si půjčit, popřemýšlejte také nad tím, o jakou půjčku se jedná. Vždycky je totiž lepší našetřit si peníze a z těch si koupit vysněnou dovolenou, nový mobilní telefon, moderní nábytek nebo chytrou televizi. Půjčka vás totiž vždy něco stojí – a v závislosti na tom, kolik si půjčujete, může jít i o desetitisíce korun. 

Nehod se zvěří letos přibývá. Jak vám pomůže pojištění?

14.12.2020 Pojištění

Ani koronavirová pandemie neztlumila nárůst nehod se zvěří. Tvrdí to alespoň pojišťovny na českém trhu. Podle některých letos stoupne počet těchto havárií o 20–30 %.

Úroky nad 1 % končí. Spořicí účty zpřísňují podmínky

7.12.2020 Spoření

Po několika měsících klidu ohlásili poskytovatelé spořicích účtů další změny. A klienty nepotěší. Přináší totiž snížení úrokových sazeb nebo limitu, ve kterém se vložené peníze ještě úročí.

Oblékněte své zaměstnance do profesionálního pracovního oblečení

Nezáleží na tom, jestli vaši zaměstnanci pracují v kanceláři, v obchodě nebo jezdí za zákazníky domů. Při kontaktu s lidmi neustále reprezentují firmu: její značku, logo, hodnoty a um. Měli by proto ovládat nejen základy obchodní komunikace, etikety a slušného chování, ale také reprezentativně vypadat. Tomu velmi napomáhá vkusné firemní oblečení. 

Hypotéka na rekonstrukci domu či bytu: jak ji získat a na co si dát pozor

Výměna střechy, nová kuchyň nebo celková oprava domu. To jsou jen některé práce, se kterými vám pomůže hypotéka na rekonstrukci domu nebo bytu. Získáte díky ní dost peněz na potřebné úpravy

Nový chráněný účet: bude bez poplatků a ochrání peníze před exekutory

30.11.2020 Běžný účet

Zabránit tomu, aby vám exekutoři zabavili i to, na co nemají nárok. Přesně to má za úkol nový chráněný účet. Návrh na jeho vytvoření nedávno schválila poslanecká sněmovna a nyní ji bude řešit senát. Pokud tato novela exekučních předpisů projde, nebudou se už dlužníci bát, že přijdou o nezabavitelné minimum.

Hypotéka vs. úvěr: jaké jsou mezi nimi rozdíly a co je výhodnější

27.11.2020 Hypotéka

Hypotéka vs. hypoúvěr a další úvěry. Tak vypadá „věčný” souboj o to, jak co nejvýhodněji získat peníze na nákup, stavbu nebo rekonstrukci vlastního bydlení. Mezi hypotékou a úvěrem je přitom několik zásadních rozdílů. Podívejte se na ně a zjistěte, jaká půjčka se vám víc vyplatí.

Jak dlouho trvá schválení hypotéky a co k němu potřebujete

25.11.2020 Hypotéka

Schválení hypotéky je zásadní bod při řešení každého hypotečního úvěru. Na něm záleží, jestli vám banka půjčí. Podívejte se proto, co musíte zařídit, aby bylo schvalování hypotéky co nejhladší, a jak dlouho její schválení trvá.

Výpověď z povinného ručení kdykoliv chcete? Jen u jedné pojišťovny

23.11.2020 Pojištění

Povinné ručení potřebuje každý, kdo má auto a chce s ním jezdit. Jeho sjednání je snadné. Jenže změna pojišťovny už bývá složitější. A to dost výrazně. Kdykoliv vás nechá odejít jen Direct pojišťovna. U ostatních musíte počkat i několik měsíců.

Hypotéka na stavbu domu: poradíme vám, jak ji získat i čerpat

20.11.2020 Hypotéka

Hypotéka na stavbu domu představuje pro řadu žadatelů poměrně velkou výzvu. Nestačí jen požádat, předložit potřebné doklady a půjčku vyčerpat. Pokud podceníte postup stavby nebo možné vícenáklady, může vás to stát spoustu peněz. Podívejte se, na co si dát u hypotéky na výstavbu domu pozor.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena