Banky.cz Články

Články - strana 111

REKLAMA

ČNB znovu zvýšila sazby. Éra levných hypoték skončila

18.8.2021 Hypotéka

Hypotéky už několik měsíců v řadě zdražují. Další ranou pro tyto půjčky bylo nedávné zvýšení sazeb České národní banky. Analytici odhadují, že úrok do konce roku dosáhne nebo se výrazně přiblíží 3 %.

KB nabízí jednoduchý a bezpečný obchod po Evropě přes portál we.trade

Situace v globalizovaném světě se může změnit ze dne na den. V období hrozby ekonomických dopadů a poklesu průmyslové produkce nabývají na významu otázky, jakým způsobem si zajistit zaplacení zakázky nebo jak si zajistit profinancování odložené splatnosti.

Půjčky COVID: stát slíbil miliardovou pomoc firmám. Získali ji ale jen málokdo

6.5.2020 Půjčka

COVID I, COVID II, COVID Praha a nyní COVID III. O tyto bezúročné půjčky mohli žádat podnikatelé, na které dopadla pandemie koronaviru COVID-19 a následná vládní opatření. Jenže kvůli velkému zájmu na ně dosáhl jen málokdo. A většina lidí, kteří uspěli, na peníze stále čeká. Vláda už přitom připravuje další program – COVID III.

Pokles cen nemovitostí? Raději na něj nespoléhejte

6.4.2020 Reality

Raketové zdražování bytů a domů, které Česko zažívá už několik let, je u konce. Místo toho přijde propad. Tvrdí to někteří odborníci a novináři. Podle většiny analytiků ale situace zdaleka tak jednoduchá není. Očekávají maximálně krátkodobé ochlazení, po kterém ceny zase stoupnou.

Jak se vypořádat s následky opatření proti koronaviru? Pomůže vám spořicí účet

3.4.2020 Spoření

Zavřené firmy a pokles práce i příjmů. Také to jsou následky pandemie koronaviru COVID-19. Zejména drobní živnostníci a menší podniky se kvůli tomu můžou dostat do finančních problémů. A právě v tuto chvíli jim pomohou spořicí účty.

Zájem o stavební spoření v Česku roste. Jen letos si ho chce zřídit 14% lidí

18.3.2020 Spoření

Statistiky i průzkumy se shodují. Obliba stavebního spoření v České republice vytrvale roste. Jen loni evidovaly spořitelny 545 000 nových nebo navýšených smluv o stavebním spoření, tedy nejvíc za posledních pět let. A letos přibydou další. Podle průzkumu Českomoravské stavební spořitelny si chce „stavebko” zřídit 14% lidí.

Zájem o stavební spoření loni stoupl o 12%. A další růst má přijít letos

22.1.2020 Spoření

Nejúspěšnější rok za posledních 5 let mají za sebou stavební spořitelny na českém trhu. Minimálně z pohledu nově uzavřených smluv. Poprvé od roku 2014 totiž jejich počet překonal půl milionu. Podle údajů ČTK dosáhl dokonce na 546 000. Naopak poptávka po úvěrech na bydlení loni klesala.

Prodej českých firem je letos rekordní

Trh s firmami ovlivňuje celá řada faktorů. České republice se ekonomicky již několik let velmi daří. Makroekonomická čísla patří k nejlepším v Evropě. Tento pozitivní vývoj s sebou přináší i jednu z poměrně mála známých skutečností. Roste zájem o prodej, ale i nákup firem. Proč právě nyní dochází k prodejům firem, jak lze cenu firmy zjistit a kdo prodává?

Výstavba bytů letos zrychlila, přesto jich je pořád málo. Těží z toho investoři

11.8.2019 Reality

Skoro 5 500 nových bytů v bytových domech začali od začátku roku do konce května stavět developeři v Česku. V porovnání s minulým rokem je to o 60 % víc. Tempo ale začíná zpomalovat a bytů je na trhu stále málo. I proto lidé každý třetí kupují jako investici.

Zeman, Štěch a Hamáček vyzývají ČNB k zastavení intervencí

20.8.2015 Politika

Lánská schůzka předsedů parlamentních komor s prezidentem republiky vyvrcholila společnou výzvou adresovanou ČNB k zastavení devizových intervencí na oslabování koruny. Pouhý prázdninový žert nebo sběr politických bodů do dalších voleb?

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena