Banky.cz Články

Články - strana 47

REKLAMA

Potřebujete ve firmě integrovaný komunikační systém? Objevte NFON na míru

Rádi byste ve firmě používali moderní VoIP telefonii, ale běžná řešení vám z různých důvodů nevyhovují? Přečtěte si, jaké možnosti vám nabízí cloudová telefonie od firmy NFON.

Trinity Bank opět zvyšuje úrokové sazby. Nyní na spořicím účtu 2,58 % ročně

Trinity Bank aktuálně nabízí nejvyšší úročení na spořicím účtu na trhu. Reagovala tak na prudké zvýšení sazeb České národní banky a již po několikáté zvýšila sazbu na spořicím účtu na 2,58 % p.a.

Úroky u stavebního spoření dál rostou. Výnosy dosahují až 4,5 %

13.12.2021 Spoření

Předpokládané zvyšování úroků u stavebního spoření už je tady. U většiny poskytovatelů teď jednoduše dosáhnete na sazbu 1,5 %. Celkové zhodnocení tak někde přesahuje 4,5 %. K založení stavebka je tedy nejlepší chvíle.

Hypotéky výrazně zdražují. Úroky míří k 5 %

6.12.2021 Hypotéka

Hypotéka s úrokem pod 3,5 %? V dnešní době téměř bez šance. Sazby u těchto půjček totiž výrazně rostou. A to i přesto, že statistiky z předchozích měsíců ukazují průměrný úrok kolem 2,5 %.

Úroky na spořicích účtech výrazně rostou. Dosáhnete až na 2,58 %

29.11.2021 Spoření

Nechat peníze jen tak ležet na běžném účtu? V současné době by to bylo čiré bláznovství. Většina bank totiž výrazně zvedá úroky na spořicích účtech. Aktuálně můžete dosáhnout až na úrok 2,58 % a v kombinaci s investováním se dostanete i na 3 %.

Průzkum: Tři čtvrtiny Čechů si v investování nevěří

Jak jsou na tom Češi s investováním? I když se své peníze takto snaží zhodnotit stále více lidí, většina z nich si v investicích příliš nevěří. Ukazuje to průzkum investiční platformy Portu vypracovaný s agenturou IPSOS.

5 signálů, jak poznat spolehlivého poskytovatele půjček

Věděli jste, že Češi patří na chvost Evropské unie, co se finanční gramotnosti týká? Vlastně pak ani není divu, že se u nás stále daří takzvaným úvěrovým predátorům – společnostem, které půjčí téměř komukoli, včetně dlužníků, a za podmínek, které jsou pro tyto spotřebitele víc než nevýhodné. Sepsali jsme 5 signálů, podle kterých poznáte, že máte tu čest s (ne)spolehlivým poskytovatelem půjček.

První spořitelna zvedla úroky. Moneta nabízí 1,3 %

15.11.2021 Spoření

Stavební spoření je zase o něco výhodnější. První spořitelna se totiž odhodlala k tomu, že zvedla úroky. Moneta stavební spořitelna tak od října nabízí pro každého úrok 1,3 %.

Mezigenerační hypotéky: podle bank řešení krize, podle ČNB cesta do pekel

8.11.2021 Hypotéka

S rostoucími cenami nemovitostí přibývá i počet lidí, kteří si nemohou bydlení ve vlastním dovolit. Na hypotéku v potřebné výši totiž nedosáhnou. Česká spořitelna proto přišla s myšlenkou, že začne nabízet splatnost až 40 let. V současné době je přitom maximální doba splácení zpravidla o deset let nižší.

Úroky na spořících účtech explodují po rozhodnutí ČNB

Malé banky reagují okamžitě, větší avizují změnu od prosince. České banky skokově vylepšují výnos ze spoření. To vše návazně na šokové rozhodnutí ČNB. Růst základní úrokové sazby (2T Repo) o 125 bps na 2,75% byl nad očekáváním analytiků, kteří počítali s hodnotami v rozmezí 50-100 bps.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena