Banky.cz Články

Články - strana 70

REKLAMA

Banky lákají na účty s pojištěním pravidelných výdajů. Opravdu se ale vyplatí?

13.5.2020 Běžný účet

K běžnému účtu pojištění výdajů zdarma! S takovou nabídkou nedávno přišla Equa bank. Není přitom zdaleka jediným poskytovatelem, který podobnou službu nabízí. Otázkou je, jestli se pojištění pravidelných výdajů opravdu vyplatí. Ve většině případů si totiž poradíte i bez něj.

Pandemie mezi výlukami? Některé pojišťovny kvůli COVID-19 mírně ustupují

11.5.2020 Pojištění

Výluka pro případ pandemie a epidemie nemusí být při výplatě pojistného plnění překážkou. Alespoň podle současného postupu pojišťoven, které s touto výlukou pracují. Jejich klienti mají totiž šanci na pojistné plnění, i když se jich dotkla pandemie koronaviru COVID-19. Nárok ale nemají automaticky.

Z banky do banky během mrknutí oka

Svět kolem nás se stále zrychluje a digitalizuje. Stejně je tomu i v oblasti bankovnictví. Možná jste se i vy dostali do situace, kdy jste potřebovali okamžitě zaplatit dovolenou, proplatit fakturu dodavateli nebo uhradit okamžitě jiné závazky. Ještě donedávna byste museli čekat do druhého dne, než se vaše platba připíše na účet protistrany. Dnes už stačí u některých bank doslova mrknutí oka. 

Půjčky COVID: stát slíbil miliardovou pomoc firmám. Získali ji ale jen málokdo

6.5.2020 Půjčka

COVID I, COVID II, COVID Praha a nyní COVID III. O tyto bezúročné půjčky mohli žádat podnikatelé, na které dopadla pandemie koronaviru COVID-19 a následná vládní opatření. Jenže kvůli velkému zájmu na ně dosáhl jen málokdo. A většina lidí, kteří uspěli, na peníze stále čeká. Vláda už přitom připravuje další program – COVID III.

Vyplatí se cestovní pojištění jen na pár dní?

Pokud plánujete cestu do zahraničí jen na jeden den nebo víkend, možná si pomyslíte, že je v tomto případě cestovní pojištění zbytečné. Může tomu ale být právě naopak. Výlet do ciziny by se vám mohl pěkně prodražit. Zdravotní komplikace vás mohou potkat velmi nečekaně.

Objem nových hypoték v březnu klesl o čtvrtinu. Kvůli koronaviru

4.5.2020 Hypotéka

Zhruba o 25,5%. Tak výrazně propadl v březnu objem nových hypoték v porovnání s únorovými údaji. Může za to zejména pandemie koronavirového onemocnění COVID-19 a opatření, která měla zabránit jejím dalšímu šíření. Dá se proto čekat, že v příštích měsících bude pokles ještě výraznější.

Zbavte se poplatků na běžném účtu. Nyní můžete požádat o jejich dočasné zrušení

29.4.2020 Běžný účet

Poplatky spojené s běžným účtem netěší asi nikoho (kromě bank). Zvlášť v současné situaci, kdy příjmy řady lidí klesly. Některým z nich kvůli tomu hrozí, že nesplní podmínky pro bezplatné vedení konta. Banky jsou proto připravené tyto poplatky klientům odpustit. Není to ale automatické.

Pět základních podmínek pro získání hypoték

27.4.2020 Hypotéka

Hypoteční úvěr je pro mnoho lidí jediná cesta k vlastnímu bydlení. Dosáhnout na něj je ale v posledních letech stále těžší. Přibývá totiž podmínek, které musíte pro získání hypotéky splnit. Záleží například na vašem zaměstnání, příjmech i na hodnotě nemovitosti. Projděte si vše s námi a zjistěte, jak vysněnou hypotéku získat.

Požádat o hypotéku u banky nebo přes hypotečního makléře? Srovnali jsme výhody a nevýhody

24.4.2020 Hypotéka

Objevíte perfektní byt, podepíšete smlouvu a stačí už jen získat tu nejvýhodnější hypotéku. Jenže jak ji poznat? Vyplatí se spolehnout na vaši banku nebo raději využít služby hypotečního makléře? Obě varianty mají svá pro i proti. Podívejte se na ně s námi.

Pojištění v čase koronaviru. Podívejte se, jak cestovní a životní pojištění řeší COVID-19

22.4.2020 Pojištění

Pandemie. Vládní opatření. Koronavirus COVID-19. To jsou v poslední době jedny z nejčastějších výrazů, se kterými se setkáváme. A které bezprostředně ovlivňují spoustu oblastí našeho života. Proto se společně podíváme, jak na současnou situaci reagují pojišťovny a kdy vám pomohou.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena