Banky.cz Články Osobní a rodinné finance

Osobní a rodinné finance - strana 3

REKLAMA

Koronavirus, splátky bankám a osobní finance

Přinášíme vám velký přehled dopadů koronavirus krize (COVID-19) na finance Čechů.
Prověřujeme od 13.3.2020 aktuální možnosti změny splátek půjček a hypoték u českých bank a dopady odkladů splátek v bankovních registrech. 
Odpovídáme na snížení příjmů v důsledku koronavirus krize a dopady na exekuce a insolvence.

(Aktualizováno 24.4.2020)

Novoroční předsevzetí

S Novým rokem si lidé již tradičně stanovují předsevzetí. Přestat kouřit, zhubnout, více sportovat či méně pít. Co radí redakce Banky.cz stran osobních a rodinných financí?

Finanční hříchy mladých

Každá věková skupina se dopouští specifických finančních hříchů. Zatímco senioři nakupují v předváděcích akcích předražené a nepotřebné zboží, čerství absolventi středních škol si po zkušební době nejčastěji kupují auta na úvěr. Proč by tak neměli činit?

Přídavky na děti 2018

Přídavky na děti od ledna 2018 vzrostou a změní se pravidla pro jejich vyplácení. Na dávku nově dosáhne více nízkopříjmových domácností. O kolik si polepší pracující?

Vánoční desatero aneb na dárky si nepůjčujeme

Vánoce obvykle působí zvýšenou zátěž nejen našemu žlučníku ale i naší peněžence. Jak udržet své výdaje na uzdě? A proč si na dárky nepůjčujeme?

Nejčastější finanční hříchy

Jak efektivně spravovat své osobní a rodinné finance a čeho se naopak vyvarovat? Přinášíme Vám přehled nejčastějších finančních hříchů. 

Rodičovská a mateřská

Kdo má nárok na mateřskou a jak dlouho se vyplácí rodičovská? Můžeme při pobírání těchto dávek pracovat? Kdy, jak a komu správně podat žádost o zahájení výplaty? Přinášíme Vám kompletní přehled pro stávající i budoucí maminky.

Finanční manuál pro seniory

I s průměrným důchodem 11 700 Kč lze v penzi rozumně vyžít. Klíčem k úspěchu jsou optimalizované rodinné finance, úspory a vlastní bydlení. Jak platit složenky a kterých produktů se raději vyvarovat?

Slovník osobních a rodinných financí

Chcete si vylepšit své znalosti z oblasti osobních a rodinných financí nebo si jen vyjasnit konkrétní pojem? Portál Banky.cz vám přináší slovník základní finanční gramotnosti.

Velká rodinná reforma 2

Rodinná politika státu není pouze o dávkách a slevách na dani, ale i např. o dostatku míst ve školkách. ČSSD chce také zrovnoprávnit postavení žen a můžu a vytvořit nová pravidla sociálního bydlení. Jde navrhovaná reforma správným směrem?

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena