Spoření - strana 6

REKLAMA

Víc než 3 000 000 smluv. Stavební spoření je opět nejpopulárnější

5.4.2021 Spoření

Když spoření, tak stavební! Zhruba tak se dá shrnout názor většiny lidí. Prokazují to alespoň průzkumy. Podle březnového Barometru obliby spoření, je právě „stavebko” nejpopulárnějším spořicím produktem na českém trhu. Preferuje ho 57 % lidí.

Nejlepší spoření roku 2020 nabízela Hello Bank! A boduje i letos

24.3.2021 Spoření

Jak vybrat nejlepší spořicí účet? Pomůžou vám například úroky nebo částka, na kterou se zhodnocení vztahuje. A také žebříčky. Nejznámějším z nich je Finanční produkt roku, který před časem zveřejnil výsledky za rok 2020. Podívejte se, jak si vedli spořicí účty a termínované vklady.

Úroky na spořicích účtech znovu padají. Nejvyšší se pohybují okolo 0,5 %

15.3.2021 Spoření

Březen 2020: Úroky na spořicích účtech českých bank se pohybují okolo 2 %. A některé tuto hranici dokonce překračují. Březen 2021: Situace je diametrálně odlišná. Kvůli koronavirové krizi úroky už několik měsíců v řadě padají a sazbu přes 0,5 % získáte jen výjimečně. A to není vše. Banky avizují, že brzy bude ještě hůř.

Spořicí účet s úrokem 3 %? Ano, ale jen když investujete

15.2.2021 Spoření

Proti proudu. Takovým směrem se alespoň na první pohled vydala Komerční banka. Zatímco ostatní poskytovatelé úroky na spořicích účtech snižují, Komerční banka nově nabízí úrok 3 %. Jenže abyste na takové zhodnocení dosáhli, musíte jejím prostřednictvím také investovat. Jaké podmínky spořících účtů teď banky nabízí?

Chcete stavební spoření bez vstupního poplatku? Máte šanci 45 %

18.1.2021 Spoření

Stačilo mít jen trochu štěstí a mohli jste loni při založení stavebního spoření ušetřit i několik tisíc korun. Stavební spořitelny se totiž předháněly v akcích, při kterých klientům odpouštěly vstupní poplatek. Šance, že se do takové akce trefíte, byla 45 %. Vychází to z analýzy serveru stavebky.cz.

Úroky nad 1 % končí. Spořicí účty zpřísňují podmínky

7.12.2020 Spoření

Po několika měsících klidu ohlásili poskytovatelé spořicích účtů další změny. A klienty nepotěší. Přináší totiž snížení úrokových sazeb nebo limitu, ve kterém se vložené peníze ještě úročí.

Spoření? Lidé si podle průzkumu nejčastěji odkládají 1 000 až 3 000 měsíčně

4.11.2020 Spoření

Ať je pandemie, nebo není, na spoření lidí v České republice to nemá vliv. Vyplývá to z průzkumu Raiffeisenbank z letošního září. Hned dvě třetiny dotazovaných totiž uvedly, že pandemie jejich spořicí návyky nijak neovlivnila.

Spoření s úrokem 3 % i pro současné klienty? Nabídka skončila po 3 týdnech

7.10.2020 Spoření

Spořicí účet s úrokem 3 % pro nové i stávající klienty. S takovou nabídkou přišla začátkem září Raiffeisenbank. Lákavým úročením oslovila mnoho svých současných klientů. Jenže řada z nich má smůlu – banka pro ně tuto akci ukončila už po necelých 3 týdnech.

Vláda připravuje alternativu k penzijnímu spoření – účet dlouhodobých investic

16.9.2020 Spoření

Zajistit se na důchod pomocí investic a ještě využít daňové odpočty. Přesně to má zájemcům nabídnout účet dlouhodobých investic, který se může na trhu objevit už v roce 2022. Návrh zákona, který s touto novinkou počítá, schválila vláda koncem srpna. Má ale i odpůrce.

Z ČMSS bude ČSOB Stavební spořitelna, Liška ale zůstane

9.9.2020 Spoření

Změna názvu, loga a přeměna vzhledu obchodních míst čeká příští rok Českomoravskou stavební spořitelnu (ČMSS). K 11. březnu 2021 totiž změní název na ČSOB Stavební spořitelnu a završí tak loni započatou integraci do skupiny ČSOB. 

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena