Hypotéka - strana 15

REKLAMA

ČNB zvažuje další zpřísnění pravidel pro hypotéky. Rozhodne vývoj cen nemovitostí

9.12.2019 Hypotéka

Zatím ještě podmínky pro poskytování hypoték nezpřísníme. Brzy se to ale může změnit. Takovou zprávu poslala ze svého listopadového zasedání Bankovní rada České národní banky. Podle ní závisí úprava podmínek zejména na tom, jak se bude vyvíjet nadhodnocení cen nemovitostí.

Banky nabízejí hypotéky se splatností až 40 let. ČNB je proti

2.12.2019 Hypotéka

Při nástupu do prvního zaměstnání si vzít hypotéku a při odchodu do důchodu ji doplatit. I tak může fungovat jeden ze současných trendů na hypotečním trhu – úvěry se splatností 40 let. Nabízí je stále víc poskytovatelů. I přesto, že Česká národní banka s takovým postupem nesouhlasí.

Hypotéku chce do roka 300 000 mladých. Většina na to ale nemá dost peněz

25.11.2019 Hypotéka

Chci bydlet ve vlastním. A počítám, že mi s tím hypotéka pomůže. Tímto způsobem uvažují statisíce mladých lidí. Jenže je tu jeden problém – zapomínají, že pro získání hypotéky musí splnit několik podmínek. Včetně dostatečných úspor. A právě ty většině z nich chybí.

Hypotéky definitivně předstihly státní půjčky. Nově bodují i nižším úrokem

11.11.2019 Hypotéka

Nejprve dlouhé fronty před úřadem a pak už jen upadající zájem. Tak vypadá situace okolo projektu půjček na bydlení pro mladé, který loni představil Státní fond rozvoje bydlení. Lidi odrazují hlavně příliš komplikované podmínky i úroková sazba, která je v současnosti vyšší než u některých hypoték.

Rok poté: 7 změn, které přineslo loňské zpřísnění pravidel pro hypotéky

4.11.2019 Hypotéka

Větší zájem o nájemní bydlení, častější využívání spolužadatelů nebo menší počet nových úvěrů. To jsou některé následky loňského zpřísnění podmínek pro poskytování hypoték. Od jejich zavedení na podzim uplynul už rok. Podívejte se, jak se za tu dobu změnil hypoteční trh.

Propad hypoték v září výrazně zrychlil. Úroky jsou nejnižší za poslední rok a půl

28.10.2019 Hypotéka

Situace na hypotečním trhu nabírá na obrátkách. Počet nových úvěrů oproti minulým letům výrazně klesá a spolu s ním také úroková sazba hypoték. V září se propadla dokonce na 2,47%. Je tak nejnižší od loňského března.

8 nejčastější chyb, které lidé dělají při výběru a sjednání hypotéky

14.10.2019 Hypotéka

Můžou vás stát tisíce korun ročně. Anebo dokonce dostat do existenčních problémů vás i vaši rodinu. I takové následky přinášejí chyby, které uděláte při sjednávání hypotéky. Podívejte se, jak se jim vyhnout.

Skoro polovina žadatelů o hypotéku jsou singles. A zřejmě jich bude přibývat

9.10.2019 Hypotéka

Je mu přes 35 let a bydlí sám. Tak může už brzy vypadat typický zájemce o hypotéku. Přibývá totiž žadatelů o hypoteční úvěry, kteří patří mezi takzvané singles. Tedy lidi žijící v samostatné domácnosti. Podle některých dat tvoří už nyní skoro polovinu žadatelů.

Hypotéky s dlouhou fixací jsou stále levnější. A zájem o ně roste

16.9.2019 Hypotéka

Předloni za prvních sedm měsíců 31%, loni za stejnou dobu už 41% a letos dokonce víc než 47%. Tak roste v posledních letech poměr hypoték s fixací delší než 5 let. Klienty čím dál častěji lákají na nižší úrok než hypoteční úvěry s pětiletou a kratší fixací.

Hypotéky s úrokem 2%? Možná přijdou ještě letos

9.9.2019 Hypotéka

Klidné léto? Kdepak, na trhu s hypotékami letos nic takového nehrozilo. Přišel totiž další výrazný propad úrokových sazeb, které se u některých poskytovatelů přiblížily až k hranici 2,2%. A do konce roku můžou klesnout ještě níž.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena