Hypotéka - strana 9

REKLAMA

Hypotéky dál trhají rekordy. Měsíční objem je téměř 30 miliard

31.3.2021 Hypotéka

Hypoteční trh loni naskočil na rekordní vlnu a zdá se, že ji nehodlá opustit. Ukazují na to alespoň aktuální statistiky. Podle nich si lidé v únoru půjčili téměř 30 miliard korun. Tedy skoro o 5 miliard víc než v lednu a nejvíc v historii českého hypotečního trhu.

Hypotéky začínají zdražovat. Blíží se konec úroků pod 2 %?

17.3.2021 Hypotéka

Konec zlevňování? Zdá se, že ano. Po řadě měsíců, kdy úrokové sazby hypoték padaly, nastal podle všeho obrat. A začalo zdražování, o kterém se mluví už od začátku roku. Pro zvýšení sazeb se totiž po menších bankách rozhodl i jeden z nejvýznamnějších hráčů na českém trhu – skupina ČSOB.

Úvěry ze stavebního spoření hlásí rekordně nízké úroky. Klesly pod 1,9 %

1.3.2021 Hypotéka

Nejlevnější v historii. To můžou k reklamám na své úvěry připsat stavební spořitelny. Na konci minulého roku totiž klesl průměrný úrok u zajištěných úvěrů ze stavebního spoření na 1,89 %. Níž ještě nikdy nebyl.

Rekordní rok přinesl i nového krále. Nejvíc hypoték loni rozdala Česká spořitelna

22.2.2021 Hypotéka

I když byl loňský rok kvůli koronavirové pandemii a různým opatřením dost specifický, z hlediska hypotečního trhu byl nejúspěšnějším v historii. Ukazují to alespoň dosud zveřejněné statistiky. Například podle hypoindexu si lidé loni půjčili na bydlení přes 250 miliard korun. O téměř 30 miliard víc než v dosud rekordním roce 2016.

Hypotéky v roce 2021: čekejte rostoucí úroky i tvrdší postup bank

25.1.2021 Hypotéka

Hypoteční poskytovatelé mají za sebou výjimečný rok. I přes koronavirovou krizi a spoustu omezení si lidé vzali největší objem hypoték v historii a průměrný úrok postupně klesl až na 1,96 %. Jak to ale bude v roce 2021? Podle analytiků letos s tak výhodnými podmínkami počítat nemůžete.

Rekordní hypotéky? Pomohl jim koronavirus i zdražování nemovitostí

28.12.2020 Hypotéka

Každý měsíc stoupá objem sjednaných úvěrů na bydlení a celkový objem hypoték za rok 2020 útočí na absolutní rekord. Taková je situace na hypotečním trhu. Přestože je kvůli koronavirové epidemii a vládním opatřením řada podniků zavřená a některé už ohlásily svůj konec, zájem o půjčky na bydlení roste.

Hypotéka vs. úvěr: jaké jsou mezi nimi rozdíly a co je výhodnější

27.11.2020 Hypotéka

Hypotéka vs. hypoúvěr a další úvěry. Tak vypadá „věčný” souboj o to, jak co nejvýhodněji získat peníze na nákup, stavbu nebo rekonstrukci vlastního bydlení. Mezi hypotékou a úvěrem je přitom několik zásadních rozdílů. Podívejte se na ně a zjistěte, jaká půjčka se vám víc vyplatí.

Jak dlouho trvá schválení hypotéky a co k němu potřebujete

25.11.2020 Hypotéka

Schválení hypotéky je zásadní bod při řešení každého hypotečního úvěru. Na něm záleží, jestli vám banka půjčí. Podívejte se proto, co musíte zařídit, aby bylo schvalování hypotéky co nejhladší, a jak dlouho její schválení trvá.

Hypotéka na stavbu domu: poradíme vám, jak ji získat i čerpat

20.11.2020 Hypotéka

Hypotéka na stavbu domu představuje pro řadu žadatelů poměrně velkou výzvu. Nestačí jen požádat, předložit potřebné doklady a půjčku vyčerpat. Pokud podceníte postup stavby nebo možné vícenáklady, může vás to stát spoustu peněz. Podívejte se, na co si dát u hypotéky na výstavbu domu pozor.

Hypotéka: Jaké nemovitosti můžete využít k ručení

17.11.2020 Hypotéka

Ručení nemovitostí je základní podmínkou hypotéky. Co všechno ale banka do zástavy přijme? Musíte ručit kupovanou nemovitostí nebo to může být i jiná nemovitost? A jde jako záruka použít pozemek nebo chalupa? Možná i vy řešíte podobné otázky. Proto vám na ně nyní odpovíme.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena