Půjčka - strana 5

REKLAMA

Diners Club - nejlevnější kreditní karty skončily, jakou kreditku si vybrat?

2.6.2022 Půjčka

Rakouský vlastník značky Diners Club (DC), pod kterého spadá i český, slovenský a polský trh, se rozhodl kreditní karty Diners Club ukončit. A tím i všechny služby, včetně bonusů, pojištění a úvěrů. Máte kreditku Diners Club? Řekneme vám, co bude teď následovat. Poradíme, jak to udělat, aby vám nepropadly bonusy, jak splácet čerpanou půjčku z kreditky, do kdy bude platit pojištění a vstup do salonků, ale hlavně: čím tuto kreditní kartu nahradit.

Zesplatněný úvěr – kdy k zesplatnění dochází a co bude následovat?

11.5.2022 Půjčka

Co je zesplatnění půjčky, kdy má poskytovatel na takový krok nárok a co to znamená pro dlužníka? Co poskytovatel udělá s takovým úvěrem a proč je zesplatnění úvěru rychlejší u půjček podnikatelských než ve světě spotřebitelském? Může k zesplatnění dojít i z jiných důvodů, než je nesplácení? A jak se při finančních potížích vyhnout zesplatnění půjčky? Jestli vás zajímají odpovědi na tyto otázky, jste tu na správném místě.

Průzkum: refinancování půjčky využil každý třetí. Ušetřili i přes 10 000 Kč

5.3.2022 Půjčka

Další možnost, jak ušetřit, i cesta z dluhové spirály. To je refinancování půjčky. Lidé díky němu mohou zlevnit své úvěry o tisíce korun. Ukázal to aktuální průzkum jedné z malých bank mezi tisícovkou respondentů, kteří mají spotřebitelský úvěr.

Srovnání úvěrů: za půjčku 50 000 Kč přeplatíte i dvojnásobek

7.2.2022 Půjčka

Kolik přeplatíte při půjčce 50 000 Kč? Může to být 1 722 Kč, ale může to být také až 95 371 Kč. Tedy téměř dvojnásobek samotné půjčky. Vyplývá to z aktuálního Indexu odpovědného úvěrování, který pravidelně zveřejňuje nezisková organizace Člověk v tísni.

Zonky hlásí konec manuálních investic. Zůstává jen Rentiér

27.9.2021 Půjčka

Vyberete si úvěr, do kterého chcete investovat, a pošlete peníze na účet. Zhruba tak běžně fungují investice do půjček. V případě společnosti Zonky už to ale neplatí. Tento zprostředkovatel totiž od listopadu možnost manuálních investic ruší. Jejím klientům tak zbývá jen služba Rentiér, která peníze investuje za ně.

Finanční gramotnost roste. O cenu půjčky se zajímá už 60 % lidí

6.9.2021 Půjčka

Na kolik mě půjčka vyjde, můžu ji splatit předčasně a kolik budu měsíčně splácet? Právě tyto tři otázky si lidé při sjednávání půjčky pokládají nejčastěji. Vyplývá to alespoň z nového průzkumu Air Bank.

Manželská půjčka

3.9.2021 Půjčka

Někdy si půjčku berou lidé jen sami na sebe, často se ale zadluží v jednom úvěru oba manželé. Buď proto, aby společně dosáhli na vyšší částku, nebo si podpis smlouvy oběma manželi vyžádá banka. Pravidelně se tak děje u hypoték a často u manželských úvěrů nad půl milionu korun. Jak fungují manželské půjčky, kdo za co ručí a kdy je v pořádku vzít si úvěr bez souhlasu manžela?

Novomanželská půjčka

19.8.2021 Půjčka

Brát si novomanželské půjčky bývalo dříve zcela běžné. Stát je poskytoval bezúročně, některé podniky ani nevyžadovaly jejich vrácení (splácení). Novomanželská půjčka byla brána jako investice do nově získaných zaměstnanců v regionech, kam bylo složitější nové obyvatele přilákat. Ale co půjčka pro novomanžele dnes? Funguje ještě a je také zdarma? 

AirBank půjčky - která půjčka je ta pravá?

11.8.2021 Půjčka

I banku prý můžeme mít rádi. Tak se pojďme podívat, jestli nám právě Air Bank dává podněty k tomu, abychom si ji mohli oblíbit. Podíváme se na AirBank půjčky, které nám v současnosti tato banka nabízí. Jaké zkušenosti přináší Air Bank půjčka, co ji odlišuje od ostatních bankovních úvěrů? jak přísně Air bank žadatele o půjčku hodnotí. Jde vůbec o banku, které se dá věřit, když je ve stejné finanční skupině jako Home Credit nebo Kamali? A zůstane i nadále českou bankou pod názvem Air Bank?

Mikropůjčky: rozdíl v ceně je až stonásobný

9.8.2021 Půjčka

Krátkodobá půjčka 10 000 korun může znamenat, že budete vracet necelé dvě stovky navíc. Nebo můžete za takovou půjčku zaplatit klidně i přes 18 000 korun. Záleží na tom, u koho si půjčíte.

REKLAMA

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena